Adjudiquen de nou l'obra de les escales mecàniques del Palau Firal de Tarragona, ara previstes pel 2010

Si res no falla i tots els tràmits es duen a terme segons les previsions, les escales mecàniques del costat del Palau Firal i de Congressos de Tarragona per fi seran una realitat durant el primer semestre del 2010. La junta de govern local de l'Ajuntament va aprovar ahir l'adjudicació de les obres a la unió temporal d'empreses (UTE) Vicsan Thyssenkrupp i Elevadores SL per un valor d'1.103.879 euros. Casualment, la segona companyia –llavors es deia Thyssen– ja va ser l'adjudicatària dels treballs el maig del 2007 per part de l'equip de govern anterior, encara que defectes en el procés van obligar a començar altre cop des de zero. Les escales funcionaran tant en sentit ascendent com descendent i trencaran la barrera de 19,6 metres de desnivell que hi ha entre la Part Baixa i el centre de la ciutat. Les obres tenen un termini d'execució de dotze mesos i el consistori espera que les escales comencin a funcionar durant el primer semestre de l'any vinent.

Les escales mecàniques, que es construiran en paral·lel a les que actualment existeixen i coincidiran amb les portes d'accés al palau firal, salvaran el desnivell de 19,6 metres entre el carrer General Moragues fins a l'encreuament entre els carrers Pons d'Icart i Méndez Núñez. La portaveu del govern municipal, Begoña Floria, va destacar que aquesta obra permetrà millorar la mobilitat ja que farà desaparèixer una de les grans barreres arquitectòniques de la ciutat.

Les Cent Escales, enguany

Unes altres escales que també contribuiran a millorar la mobilitat entre el centre i la Part Baixa són les Cent Escales, que uneixen el carrer Zamenhof amb el carrer Vapor, la construcció de les quals està inclosa dins del fons d'inversió local.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.