Societat

Infosa vol obrir les salines al turisme

L'empresa del delta de l'Ebre demanarà permís a la Generalitat per portar visitants a la reserva natural

L'empresa que explota les salines de la Trinitat a la punta de la Banya del delta de l'Ebre, Infosa, demanarà permís a la Generalitat per obrir les seua explotació al turisme. És un projecte que l'empresa fa anys que té però que, fins ara, l'administració ha vist amb recança per l'impacte que pot causar sobre el medi ambient, ja que la punta de la Banya està declarada reserva natural parcial i hi nidifiquen aus aquàtiques com els flamencs o la gavina corsa.

“La declaració de les Terres de l'Ebre com a reserva de la biosfera és una marca turística potent i esperem que això ens permeti obrir les salines al públic”, ha manifestat el gerent d'Infosa, Joan Sucarrats, que creu que ha arribat l'hora de reconduir el projecte. “Ens adaptarem a les condicions que ens dicte Medi Natural, és l'administració qui ha de dir quan podem portar-hi turistes i en quines èpoques de l'any”, ha dit Sucarrats. Actualment, l'accés a la península de la Banya és restringit.

Infosa sosté que l'obertura al públic de les salines donaria a conèixer a la societat el valor d'un espai ecològic potent, a la vegada que suposaria un complement a la seua activitat empresarial. També ho utilitzarien com un instrument per promocionar la seua marca de sal, que es destina al sector de l'alimentació i l'industrial.

La producció de sal en aquest espai natural es remunta al segle XIX i fa vuitanta anys que l'empresa Infosa explota les salines de la Trinitat. En una campanya bona la producció pot arribar a les 100.000 tones de sal, un 90% de les quals es comercialitzen a les indústries (tractaments d'aigües, pell, conserves, etcètera) i el 10% restant és el que es queda l'alimentació. L'explotació ocupa un miler d'hectàrees al delta de l'Ebre, nou-centes de les quals es dediquen a la concentració i evaporació d'aigua, i en una superfície d'un centenar d'hectàrees és on hi ha els cristal·litzadors, distribuïts en 32 basses.

Flor de sal amb marca Ebre Biosfera

Fa un parell d'anys que Infosa va començar l'elaboració d'un producte de més qualitat, conegut com a flor de sal. Tant la recol·lecció com el procés d'envasat de la flor de sal és fa de forma manual i en resulta un producte amb més clorur de potassi i magnesi que potencia el gust dels aliments. L'empresa del delta de l'Ebre ha sol·licitat ja l'autorització per comercialitzar la flor de sal amb la marca Ebre Biosfera. “Esperem la resposta afirmativa del Departament d'Agricultura per posar al logotip de la nostra sal l'etiqueta d'Ebre Biosfera”, ha manifestat Sucarrats. El govern preveu que aquest estiu ja es pugui fer servir la marca amb la voluntat d'aportar valor afegit als productes. Segons el reglament, en podran demanar l'autorització productors locals de béns i serveis, especialment agroalimentaris, artesanals i de promoció turística amb finalitats culturals i recreatives, que potencien les activitats econòmiques tradicionals i la nova economia en el marc de la sostenibilitat ambiental de les Terres de l'Ebre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia