Societat

La Casa Irla de Sant Feliu recull suros per a Vimar

La taverna dóna 60 quilos de taps perquè a la fundació en facin objectes d'artesania

La Fundació Josep Irla  va lliurar ahir dos grans cabassos amb 60 quilos de taps de suro a la Fundació Vimar, que treballa per la integració de discapacitats del Baix Empordà. Els han recollit durant l'últim any a la taverna de la Casa Irla de Sant Feliu i ara la fundació els reciclarà en objectes d'artesania, dins del projecte A tot tap.

El president de Vimar, Jordi Sistach, va agrair la col·laboració de l'entitat, que se suma a les de desenes d'establiments de tota la comarca que ja els han aporta una tona de taps. “És un producte emblemàtic de la comarca i a més de contribuir al seu reciclatge, ocupem persones amb una feina que genera recursos”, destacava. Els taps malmesos els venen a indústries per fer-ne planxes de conglomerat.

En els primers mesos, per exemple, els beneficis van permetre sufragar una estada de colònies per a la dotzena de persones que treballen en el projecte. Centres florals, roses amb suros i unes grans esferes folrades de taps per al museu del Suro de Palafrugell han estat alguns dels primers objectes confeccionats en el taller de Vall-llobrega, fins ara només els caps de setmana.

A curt termini, Vimar ja ha rebut propostes per confeccionar amb suros recordatoris per a casaments i la idea és ampliar les jornades i l'equip humà del centre de treball en el nou local que gestionaran a Santa Cristina d'Aro. El director de la Casa Irla, Joan Casamitjana, va garantir a Vimar que continuaran recollint suros i estudien altres activitats o concerts solidaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia