Uns veïns de Montesquiu d'Albera s'oposen a la implantació d'una antena de telefonia mòbil

L'Ajuntament considera que és indispensable per millorar el servei i que les eventuals conseqüències sobre la salut no són demostrades

Huguette Pons, alcaldessa de Montesquiu d'Albera, té molt clar que la nova antena és necessària: «Tenim greus problemes de cobertura, i això crea moltes dificultats als particulars i als professionals. No podem quedar al marge de les noves tecnologies i del progrés, i rebo moltes queixes per aquesta situació a l'ajuntament», explica l'alcaldessa. Segons ella, la decisió d'instal·lar l'antena ha estat adoptada per la unanimitat del consell municipal, amb total transparència i de conformitat amb la legislació vigent. Per la seva banda, l'associació AMIC (Associació de Montesquiu d'Iniciatives Ciutadanes) afirma en un comunicat que ha recollit més de 450 signatures sobre una població de 1056 habitants, per demanar l'anul·lació del projecte. L'oposició a l'antena es basa essencialment en les inquietuds que generen aquestes antenes per les seves eventuals conseqüències sobre la salut i el medi, tenint en compte que estaria situada en un punt elevat que dominaria el poble i a proximitat de l'escola del poble. Els oposants a l'antena han convidat a la reunió d'aquest dijous un representant de l'associació Robin des Toits, entitat que denuncia arreu de l'Estat francès els perills sobre la salut d'aquest tipus d'instal·lacions, i afirmen que són disposats a posar-se en «resistència física» al lloc de les obres si comencen com ho ha anunciat l'Ajuntament al setembre.

Huguette Pons precisa, per la seva banda, que s'ha reunit en diverses ocasions amb els oposants, però que a hores d'ara les eventuals conseqüències negatives sobre la salut d'aquestes estructures no s'han demostrat. «Tot s'ha fet seguint escrupolosament la reglamentació vigent, i el dia que la reglamentació canviï evidentment l'aplicarem; però avui no hi ha res que científicament ni legalment justifiqui que la població de Montesquiu d'Albera no pugui tenir els mateixos serveis que tothom», diu l'alcaldessa.

Els representants de l'operadora SFR tindran la responsabilitat d'explicar el projecte als assistents de la reunió, que es preveu força seguida, ja que a la plana web de l'Ajuntament s'especifica que si la sala prevista no és suficient la reunió es podrà fer a l'exterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.