Societat

Més de cinquanta furgonetes de la Policia Nacional, a l'espera, a Calella

Espadaler confirma l'oferiment que ha rebut per part de la Delegació del Govern espanyol de comptar amb la intervenció de 200 agents

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha confirmat la presència a Catalunya de 200 efectius de la Policia Nacional. De fet, ha explicat que des de la Delegació del Govern espanyol es va oferir formalment la cooperació de la Policia Nacional, que es va incorporar aquest dimecres, “com és habitual en casos d'aquest tipus, la protecció dels edificis de dependències de l'Estat”.

Aquest dijous, l'exdiputat de Solidaritat (SI) Alfons López Tena ha difós una imatge a través de Twitter en què es poden veure més d'una cinquantena de furgonetes policials, aparcades en un descampat de Calella. Així aquests efectius de la Policia Nacional estan a l'espera per si des de la Generalitat demana la seva intervenció i col·laboració en l'operatiu policial desplegat pels Mossos arran del desallotjament de Can Vies.

El titular d'Interior ha considerat que el dispositiu de Mossos d'Esquadra “va funcionar coordinadament”: “Tot és millorable, però no hi ha hagut descoordinació”. Espadaler ha confirmat avui la detenció de trenta persones per la seva presumpta relació amb els disturbis ocorreguts ahir a la nit en la tercera manifestació pel desallotjament de Can Vies, dels quals sis són de nacionalitat estrangera i dos, menors d'edat.

Nous aldarulls aquesta nit

I amb vista al fet que aquesta nit es puguin repetir els disturbis, cosa que Espadaler ha considerat “probable”, ha advertit que la Generalitat està “ocupada i preocupada perquè no vagi a més”.

“Portem massa temps amb aquests disturbis i posarem tot el que estigui al nostre abast per evitar-ho. Tenim la sensació que aquest episodi, per mala sort, no ha acabat: seguim tenint tota la previsió d'utilitzar tots els recursos”, ha afirmat.

És per això pel que ha apuntat que es disposa de “tot el dispositiu policial i la infraestructura precisa per respondre si hi hagués una continuïtat d'uns episodis que no podem donar per tancats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.