Societat

Human Rights Watch renya l'Estat pels desnonaments

L'ONG acusa el govern espanyol de vulnerar drets humans en qüestió d'habitatge

La investigació destaca que els bancs es van quedar 50.000 pisos el 2013 i avisa que “la situació encara podria empitjorar”

“El somni de tenir una casa pròpia s'ha convertit en un malson d'execucions hipotecàries, desnonaments i situacions de sobreendeutament”, conclou l'ONG Human Rights Watchen l'informe Somnis trencats, fet públic ahir a Madrid. Aquesta organització internacional, que es dedica a defensar els drets de les persones a tot el món i que investiga situacions d'abusos, és contundent i fa un toc d'alerta al govern espanyol: “No es tracta només d'una qüestió d'aspiracions aixafades, sinó que és una qüestió de les responsabilitats del govern per garantir drets humans bàsics, inclòs el dret a tenir un habitatge adequat.”

L'informe per investigar la crisi hipotecària, els desnonaments i el deute es va elaborar a través d'entrevistes a 44 persones de Madrid, Barcelona i del voltant de les dues ciutats, entre el febrer i l'octubre del 2013. La Taula del Tercer Sector ha estat una de les entitats que ha col·laborat en l'informe.

La investigació subratlla que es va fomentar la compra d'habitatges i es va invertir poc en habitatge social. “Tot això, juntament amb la política de concessió de préstecs irresponsables, està castigant especialment immigrants, dones i nens, les principals víctimes dels desnonaments”. L'ONG recorda que l'any passat la banca es va quedar a l'Estat uns 50.000 habitatges (un 11% més que el 2012) i planteja que, si el govern espanyol no reacciona, el problema de l'habitatge podria empitjorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia