Societat

Més gironins que voten per triar què volen per al seu barri

Un total de 2.463 veïns voten els pressupostos participats dels barris

Un 1,1% més que l'any 2013

La consulta dels pressupostos participats dels barris de Girona del 2014 ha estat del 3,40% dels 72.372 veïns majors d'edat i empadronats a la ciutat que hi estaven cridats. Eren de 29 barris, excepte Montilivi –perquè van escollir el projecte per dos anys per eliminar barreres arquitectòniques al carrer Punta del Pi–. Entre ahir i abans-d'ahir, van anar a votar 2.463 gironins, 1.019 més que el 2013 (un 1,18% més).

L'estudi sobre fressa al Barri Vell i a Figuerola-Bonastruc; millorar la carretera de Camp d'Or de Campdorà; un projecte socioeducatiu a Can Gibert del Pla; l'ascensor al passatge Picapedrers del Carme-Vista Alegre i el pla de dinamització del barri de la Devesa-Güell són els projectes més votats en aquests barris. Els veïns de Domeny i Taialà van apostar per panells informatius de velocitat a la Riba i Bracons; els de l'Eixample, per la millora del carrer de La Salle; els de la Font de la Pólvora, per arranjar un mur de la rotonda; els de Fontajau, per millores a la plaça de la Font i els del grup de Sant Daniel, per habilitar un espai de barbacoes.

A Germans Sàbat, van rebre el mateix nombre de vots el projecte per arreglar un mur a la riera Bullidor i la zona verda del barri i, a Torre Gironella, l'opció cap dels projectes proposats va ser la guanyadora. Al Mas Catofa, els veïns van dir que volen un espai de jocs infantils; al mas Ramada, millores al carrer Pineda; al Mercadal, la dels llambordins del carrer Hortes; a Montjuïc, a la plaça Fita; a Palau-sacosta-Mas Xirgu-Avellaneda, una nova vorera al camí de Fornells; a Pedreres, un ascensor públic i, a Pedret, condicionar la llera del Ter. Al Pla de Palau i Sant Pau, els veïns va apostar per uns jocs a la Pauleca; a Pont Major, per millorar el cantó del carrer Comerç; a la Torrassa, per adequar al camí de la zona alta; a Sant Daniel, per refer les escoles; a Sant Narcís, per enderrocar la plaça Ermessenda; a Sant Ponç, per millorar la plaça; a Santa Eugència, per un projecte socioeducatiu; a Torre de Taialà, per arreglar la passera Lorca i, a Vila-roja, per instal·lar càmeres de vigilància.

Més punts de votació per a l'any vinent

La Pujada de la Torrassa (22,6%), Campdorà (19,4%), Pedret (13,7%), Mas Ramada (12,2%) i Mas Catofa (11,2%) van ser els barris amb més participació. On va augmentar més significativament va ser a Sant Narcís, a Palau-sacosta, Avellaneda i a Pedret, amb 329, 148 i 85 persones. La regidora d'Hisenda, Àngels Planas, va valorar positivament aquest increment i el regidor de Serveis Socials, Eduard Berloso, va anunciar més punts de votació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia