Societat

Caminada per reivindicar la vall de Bell-lloc, a Palamós

L'Ajuntament i diverses associacions van organitzar l'activitat per promoure que es torni a recuperar tan aviat com sigui possible aquest espai, afectat per un incendi el mes de març

Més d'un centenar de persones van fer ahir una caminada i una cadena humana en defensa de la vall de Bell-lloc, el pulmó verd de Palamós que va quedar calcinat el passat mes de març arran del foc de Vall-llobrega, que va cremar unes 300 hectàrees del massís de les Gavarres. L'acte simbòlic i lúdic anomenat Omplim de verd la vall de Bell-lloc ha reivindicat els valors culturals, socials i mediambientals d'aquest espai natural. Els participants també han pogut penjar el seus desitjos de recuperació al santuari de Bell-lloc. Palamós ja està buscant recursos econòmics per reforestar la zona i vol documentar tots els elements patrimonials que han quedat al descobert després del foc.

Els participants, tots vestits amb samarretes verdes, van començar l'acte a les vuit del matí amb una caminada que va anar des de la finca municipal de Can Pere Tià fins al santuari de Bell-lloc. Allà, els assistents van penjar els seus desitjos pel que fa a la vall de Bell-lloc. La majoria d'ells coincidien en la necessitat de recuperar les zones naturals devastades pel foc i aplicar els projectes necessaris per prevenir els incendis en aquesta zona. Posteriorment, es va fer una cadena humana que va unir l'ermita amb el puig de Montagut, indret on es va hissar una senyera.

L'activitat, organitzada des de l'Ajuntament de Palamós, va tenir la col·laboració de l'associació dels Amics de la Vall de Bell-lloc, del Club Alpí Palamós, de l'ADF Gavarres Marítima, dels Grallers de Palamós –que van amenitzar l'acte– i del Consorci de les Gavarres. També hi van assistir els alcaldes de Calonge i de Vall-llobrega.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona