Societat

Desarticulen un grup criminal que havia comès nou robatoris en empreses d'arreu de Catalunya

Inutilitzaven els sistemes d'alarma per evitar l'avís d'intrusió i obrien la caixa forta amb una llança tèrmica

Els Mossos van detenir el 28 de maig quatre persones per cometre nou robatoris amb força en empreses de Catalunya, concretament a Agramunt, Sant Sadurní d'Anoia, Fogars de la Selva, Lleida, Mataró i Girona, entre el 9 de novembre i el 31 de març. Els detinguts seleccionaven una empresa que disposés de molts diners en efectiu i hi feien una visita per analitzar i recollir la màxima informació possible sobre la ubicació de la caixa forta i dels sistemes de seguretat. A continuació, hi tornaven i inutilitzaven els sistemes l'alarma per evitar que l'avís d'intrusió arribés a la policia i poder manipular la caixa forta amb una llança tèrmica fins a obrir-la i robar-ne el contingut.

En la majoria de robatoris, a més, els intrusos s'enduien el disc dur que emmagatzemava les imatges de les càmeres de videovigilància. D'altra banda, per forçar la caixa forta utilitzaven una llança tèrmica o un bufador i hi aplicaven una combinació d'oxigen i acetilè que, gràcies a què assolia una temperatura superiors als 3.000 graus centígrads, provocava un oxitall que en possibilitava l'obertura i l'accés als diners que contenia.

Una altra de les característiques del grup era la seva constant mobilitat ja que, en els darrers mesos, els seus membres havien estat identificats a les demarcacions de Lleida, Barcelona, Girona, Tarragona, Saragossa i Castelló.

Els detinguts tenen entre 25 i 30 anys i són de nacionalitat espanyola, portuguesa i marroquina i veïns de la Seu d'Urgell, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat i Valls de Valira. Finalment, el passat 28 de maig els Mossos els van poder detenir i després de passar a disposició del jutgem van ingressar a la presó.

Els Mossos donen el grup per desarticulat, tot i que investiguen si els quatre homes poden estar implicats en altres robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Ajuts per treure l’amiant afectat per la pedregada a Sant Pere de Torelló

Sant Pere de Torelló
MEDI AMBIENT

Retiren la brossa marina de la Punta de la Banya, al Delta de l’Ebre

La Ràpita

L’ICAG, compromès amb la nova llei de paritat

girona
URBANISME

Comencen a enderrocar l’edifici d’El Barco d’Esplugues de Llobregat

Esplugues de Llobregat
SOCIETAT

Tarragona incorporarà quatre nous busos elèctrics per millorar la flota urbana

Tarragona

El cicle ‘Notes al Parc’ tanca la 8a edició amb prop de 3.300 espectadors

gIRONA
SOCIETAT

Montblanc i la Patum, finalistes dels Premis Història National Geographic

Montblanc
societat

L’Acústica comptarà amb un dispositiu de seguretat i neteja format per 190 efectius

figueres
SUCCESSOS

Rubí reafirma la condemna contra el doble crim masclista al Vallès Occidental

Rubí