Societat

Detenen un grup especialitzat en robar vehicles estacionats en àrees de servei de l'AP7

Els Mossos d'Esquadra van enxampar 'in fraganti' els arrestats quan trencaven el vidre d'un cotxe

Es tracta de tres veïns del Prat de Llobregat de 24, 31 i 34 anys

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 28 de maig a l'àrea de servei Porta de Barcelona, situada a l'autopista AP-7 a l'altura de Castellbisbal, tres homes acusats de robar objectes en més d'una trentena de vehicles. Els arrestats, de 34, 31 i 24 anys, són de nacionalitat espanyola i veïns del Prat de Llobregat, i van ser enxampats 'in fraganti' quan trencaven el vidre d'un cotxe. Segons la policia catalana, són membres d'un clan especialitzat en robatoris a àrees de servei i de descans de l'AP-7 de l'entorn metropolità de Barcelona i Tarragona. Els detinguts solien actuar de nit o a primera hora del matí, feien servir vehicles de gran cilindrada i les seves víctimes acostumaven a ser turistes.

La UOM, la unitat encarregada de vetllar per la prevenció i resolució dels delictes comesos a les vies de comunicació, principalment a les autopistes, havia detectat en els últims sis mesos un grup de delinqüents que cometia reiteradament robatoris a l'interior de vehicles en diferents àrees de servei de descans de l'AP-7.

Arran d'aquests fets, els Mossos d'Esquadra van posar en marxa una investigació que va determinar que els presumptes lladres sempre actuaven igual: accedien a les àrees de servei de l'autopista Ap-7 de l'entorn metropolità de Barcelona i Tarragona en horari nocturn o a primera hora del matí, feien servir vehicles de gran cilindrada i les seves víctimes acostumaven a ser turistes. Per dificultar que la policia els enxampés, un cop consumat el robatori, deixaven obert el maleter del vehicle per evitar que es pogués llegir la matricula.

Finalment, el 28 de maig, un dispositiu policial els va enxampar 'in fraganti' cap a les deu de la nit, quan els tres homes trencaven el vidre d'un vehicle per robar els objectes de valor que hi havia al seu interior.

Els tres detinguts són membres d'un clan dedicat a fer robatoris en àrees de servei de les autopistes. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els tres arrestats acumulen molts antecedents per fets similars. Van passar a disposició judici del jutjat d'instrucció de guàrdia de Rubí el dissabte 31 de maig.

Davant d'aquests fets, la policia catalana recomana als ciutadans que no es deixi res de valor a dins els vehicles, que s'estacioni en llocs il·luminats i que si hi ha alguna persona sospitosa que ronda la zona que es truqui al 112.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.