Societat

Cornellà acull una setmana per la dignitat

Prepara la festa major amb una campanya de conscienciació social i de recollida de fons i aliments

Cornellà de Llobregat s'aboca aquests dies a la Setmana de la Dignitat, que inclou un seguit d'actes per conscienciar la població de la necessitat d'ajudar les persones que viuen amb més precarietat. La setmana inclou actes divulgatius, però també campanyes d'ajut i suport a les famílies que pateixen més els efectes de la crisi. Una trentena d'entitats, institucions, escoles i comerços participen en la col·lecta alimentària. Tots els actes enllaçaran, a partir de la setmana que ve, amb la festa major de la població, coincidint amb el Corpus. “Abans de passar-ho bé, ens va semblar adient organitzar una reflexió sobre la dignitat social que alhora servís de gran recapte”, defineix la tinenta d'alcalde Emilia Briones.

És el segon any que es convoca la setmana de lluita municipal contra la pobresa. Xerrades, informes, un debat sobre la nova Església catòlica del papa Francesc, concerts, audicions, contes infantils... Les diverses entitats i centres formatius vinculen alguna de les seves activitats a la Setmana de la Dignitat. Una de les novetats de la setmana és la possibilitat de gravar un vídeo de 10 segons amb una reflexió, denúncia o desig per a un món millor. Les aportacions al Piula per la Dignitat es poden fer al centre de noves tecnologies Citilab o al hashtag cornelladignitat, i es muntarà un vídeo amb totes.

El municipi ha incrementat en un 300% la despesa social en els últims cinc exercicis, una mostra dels efectes de la crisi en la població.

LA XIFRA

400
llocs de treball genera cada any l'Ajuntament de Cornellà, per frenar el 17% d'atur al municipi.

LA FRASE

La setmana de reflexió ludicofestiva inclou actes de conscienciació i un gran recapte
Emilia Briones
tinent d'alcalde de cornellà

No traspassar línies vermelles

A banda de les actuacions socials, les escoles, els centres sanitaris o d'ajut social de Cornellà aprofiten la setmana de la dignitat per reclamar de les administracions un millor tractament, i recordar que les retallades estan “travessant en alguns casos les línies vermelles dels mínims serveis”, explica la tinenta d'alcalde Briones. Diverses escoles han exposat la seva protesta artística contra les retallades, per exemple. El consistori que encapçala Antonio Balmón ha estat sempre molt reivindicatiu amb la Generalitat a l'hora de recordar-li els dèficits de serveis de la població en l'àmbit sanitari o d'educació infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia