Osona/Ripollès

Condemnen a pagar una multa de 20 euros a deu col·laboradors del Multireferèndum a Osona

Els acusats van reconèixer durant el judici que no van fer cas a l’ordre dels agents de treure les urnes però tampoc van oposar resistència a que ho fessin els policies. No van fer-los cas perquè segons un dels condemnats, l’advocat Anton

Una cinquantena de persones es van concentrar ahir a primera hora del matí als jutjats de Vic per donar suport als deu voluntaris del Multireferèndum denunciats per desobediència a l’autoritat. Es tracta de les persones que estaven a les meses instal·lades a Vic, Tona i Manlleu el passat 25 de maig a la tarda quan agents dels Mossos d’Esquadra els van ordenar a instàncies de la junta electoral que retiressin les taules instal·lades al carrer.

Un altre dels arguments utilitzats pels advocats defensors és que hi ha un recurs al Tribunal Suprem contra la decisió de la junta electoral de prohibir la consulta del multireferèndum, que es feia a diferents municipis de Catalunya el mateix dia de les eleccions al Parlament Europeu. Per tant, no seria justa la condemna en cas que el Suprem acabés avalant la consulta.

El titular del Jutjat número 2, José Luis Gómez Arbona, va dictar sentència al final de la vista. Tot i que la fiscal demanava penes de multa d’entre 45 i 105 euros, el jutge va acabar condemnant als deu voluntaris del multireferèndum a una pena mínima de 20 euros per una falta de desobediència.

Comunicat del Grup Promotor del Multireferèndum a Osona

El grup promotor del Multireferèndum a Osona vol recórrer la mínima sentència als acusats de Vic

Vic, 19 de juny 2014. Aquest matí s’ha celebrat a Vic el judici a les 10 persones voluntàries que van ser identificades i denunciades per la seva participació en l’organització del Multireferèndum el passat 25 de maig a Vic, Manlleu i Tona. A primera hora del matí un centenar de persones s’han concentrat al davant dels jutjats per tal de mostrar el seu suport i solidaritat amb les persones jutjades. Entre els assistents a la concentració s’hi trobaven persones d’arreu de la comarca d’Osona, també d’arreu del territori Girona, Hostalric, Olot, Berga etc, i dues de les 3 persones de Berga han estat citades per declarar en un judici per delicte electoral, també per col·laborar en el Multireferèndum.

El jutge ha imposat als 10 acusats la mínima pena de multa de 20€ a cada un en considerar que hi havia hagut desobediència i qualificar els fets de lleus.

Des del Grup de suport als encausats pel Multireferèndum es valora negativament que la sentència, tot i ser lleu, sigui condemnatòria, ja que es considera que el Mutireferèndum és una iniciativa absolutament legítima de democràcia directa, que no alterava, ni pretenia fer-ho de cap manera, les eleccions europees i que l’actuació del mossos, seguint ordres de la junta electoral, va ser totalment desproporcionada. La consideració com a falta de l’exercici del dret a la participació no fa més que agreujar la percepció, per altra banda real, de que el nostre país no disposa d’una democràcia real i evidenciar la voluntat per part d’una minoria de segrestar el dret a decidir per part del poble, ja sigui de temes diversos a través del Multireferèndum, com sobre el futur polític del nostre país, a través de la consulta que s’ha de convocar aquesta tardor i que tot indica que la mateixa “democràcia” que avui ha condemnat els participants en el Multireferèndum prohibirà.

A la sortida del judici, els condemnats han manifestat el seu desacord amb la sentència condemnatòria i han anunciat que estudiaran la possibilitat de recórrer-la per demanar l’absolució com a reconeixement de la legitimitat del Multireferèndum.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Les comarques gironines, protagonistes d’una Fira de Calella que allarga l’horari

Calella
Girona

La protesta veïnal pel parc Vilamitjana arriba fins a les portes de l’ajuntament

Girona
societat

El 40% dels pisos de Barcelona anunciats a portals immobiliaris són per a lloguer de temporada, segons l’OHB

Barcelona
Societat

Territori construirà una cinquantena de pisos de lloguer assequible a Tàrrega

Barcelona
Societat

Mor Enric Torres Camprubí, setanta-cinc anys d’emprenedoria

Renfe establirà 600 trajectes de bus al dia entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders com a transport alternatiu al tren

Barcelona
Societat

Creix la preocupació per l’accés a l’habitatge i la massificació turística a Barcelona

Barcelona
societat

Sindicats de Mossos reclamen l’ampliació “urgent” de la comissaria de les Borges Blanques

Barcelona
societat

Badalona Acull lliura més de 2.000 firmes a l’Ajuntament per exigir un alberg després del tancament de Can Bofí Vell

Barcelona