Societat

Les bruixes tornen a Llers per Sant Joan

La fira recorda el passat del municipi com a terra de bruixeria i omplirà els carrers d'esoterisme , mites i llegendes

Llers és terra de bruixes i el dia de Sant Joan es convertirà de nou en un poble embruixat ple d'activitats al voltant de l'esoterisme i el fenomen de la bruixeria. La plaça del Ramal serà el punt central de la fira Fes-te bruixa a partir del qual aniran sorgint una vintena d'activitats i des d'on es podrà passejar per uns carrers ambientats amb encanteris i fets fantàstics. Es podrà visitar la fira esotèrica, d'herbes i productes naturals, artesania i alimentació. I hi haurà tallers de manualitats, així com contes i rondalles per als més petits, i conferències i música per a totes les edats.

Un grup de dones del poble s'ha posat al capdavant de l'organització amb la intenció de convertir la fira en una jornada que permeti fer volar la imaginació i recuperar llegendes de Llers. Totes les associacions col·laboren en els actes de la fira. Els Gra-Llers i Festorum de 5 posaran música als carrers del poble; Carme Joan, coneguda com La bruixa de Llers, parlarà dels 'Mites de les bruixes'; s'estrenarà el Ball de Bruixetes i el Ball de Bruixes, ja cap al fosc, tancarà la jornada amb un ritual màgic en el qual podrà participar tothom.

La tradició diu que Llers és terra de bruixes i Carles Fages de Climent ja va publicar l'any 1924 el llibre de poemes 'Les bruixes de Llers', il·lustrat amb dibuixos de Salvador Dalí. .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia