La Garriga celebra el Corpus amb més novetats que mai
El Corpus potencia la participació de les entitats en el programa d'actes
El Corpus de la Garriga arriba enguany amb més novetats del que és habitual.
Així, a banda de l'habitual vistositat dels carrers engalanats amb catifes n'hi haurà 29, als quals s'afegeixen els dos altars de flors, l'Ou com balla i el mural del barri de Dalt la festa floral per excel·lència amplia el programa d'activitats paral·leles, principalment per la potenciació de la implicació de les entitats; fins ara ja hi havia col·lectius que se sumaven a la celebració però des de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament s'ha fet un esforç per augmentar la participació. Això s'ha traduït en activitats que s'estrenen enguany, com la Colors Corpus Run que s'ha fet aquest dijous, fruit de la col·laboració entre el Club d'Atletisme les Tortugues i el Projecte Mexclat, una cursa popular pels carrers on es faran les catifes, que va acabar amb una guerra de colors utilitzant pigments.
Més novetats: aquest any es torna a incorporar la jornada castellera, diumenge, amb la participació dels Xics de Granollers i els castellers de l'Alt Maresme; l'autèntica novetat és la realització d'un taller de castells a partir de les 10 del matí. També s'estrena aquest any la mostra En Flor, una petita fira amb parades d'exposició i venda de productes inspirats en la festa. El capítol de novetats el tanca l'exposició d'imatges de Corpus a Can Raspall, que, a diferència de les clàssiques mostres de fotografies, exhibeix les pàgines del conte que va il·lustrar Pilarín Bayés sobre la història del Corpus a la Garriga; a banda, hi ha una mostra de tot el procés d'elaboració d'una catifa.
L'ALIANÇA MAI NO FALLA
No hi ha Corpus a la Garriga sense el concert de la Coral l'Aliança. Serà dissabte a les 5 de la tarda a l'església, i la coral convidada serà la Llàntia d'Igualada, distingida amb la Creu de Sant Jordi.
ADÉU ALS CLAVELLS DEL MARESME
Des de sempre, una de les coses més boniques quan arribava a Corpus era anar al Maresme a collir clavells. Ara això s'ha perdut i és com si el Corpus no fos complet, considera Miquel Baldich, un històric del Corpus de la Garriga. Aquest any, pràcticament tots els clavells que s'utilitzaran en les catifes es compraran de Múrcia. Això, a banda d'una despesa important (més de 15.000 euros, segons Baldich), implica la pèrdua de tota una tradició.
Abans la gent, coordinada per la comissió de Corpus, collia els clavells lliurement en camps del Maresme. Teníem una molt bona entesa amb els propietaris, a qui fèiem un obsequi en agraïment. Ara no es planten clavells perquè no és rendible: allà on hi havia camps de clavells o bé s'hi ha edificat o bé s'hi planta verdura. Hi havia anys en què quasi podies omplir tota la Garriga amb clavells del Maresme i enguany hi havia amb prou feines un parell de clapes, lamenta.