Societat

La Coordinadora de Festes Alternatives de Torrent vol la dimissió del Delegat de Seguretat Ciutadana

L'acusa de mentir deliberadament després de denegar uns permisos per a l'execució d'unes activitats diferents a festes

La insatisfacció de bona part de la ciutadania torrentina amb les festes oficials organitzades pel consistori ha provocat que dotze associacions i col·lectius locals hagen unit esforços en una Coordinadora per a realitzar unes Festes Alternatives els dies 17, 18, 19 i 20 del proper mes de juliol.

La denegació del permís per part de l'Ajuntament de la localitat va portar aquesta Coordinadora a sol·licitar una entrevista personal amb algun representat de la corporació municipal.

Durant la reunió celebrada amb el Delegat de Seguretat Ciutadana, Jorge Planells, membres de la Coordinadora de les Festes Alternatives de Torrent van proposar diverses opcions per a minimitzar les molèsties al veïnat, buscant ubicacions distintes a la sol·licitada (la plaça Major), com per exemple l'esplanada de l'Auditori de Torrent, el Parc Central o l'esplanada del parc Azorín, però totes aquestes opcions varen ser rebutjades frontalment pel senyor Planells, qui va al·legar que “les festes patronals de Torrent les organitza l'Ajuntament i per tant no anem a autoritzar unes festes alternatives”.

A més, el document de resposta a la sol·licitud basava la seua denegació en un suposat informe de la Delegació de Festes, sense cap altra referència ni aclariment.

El regidor del consistori torrentí menteix deliberadament quan afirma que la sol·licitud es va demanar amb tan sols 15 dies d'antelació i la prova inapel·lable és el propi document de contestació datat a 6 de juny de 2014 com a data de registre d'entrada de la sol·licitud per a celebrar les Festes Alternatives els dies 17, 18, 19 i 20 de juliol, per tant, un mes i deu dies d'antelació al començament de les activitats.

Donada la gravetat del fet que suposa que un representant polític mentisca deliberadament de manera interessada, la dotzena llarga d'associacions agrupades amb motiu d'aquestes festes alternatives, es veuen en l'obligació de demanar la dimissió de Jorge Planells..

Les Festes Alternatives de Torrent no són les primeres que es realitzen a la comarca de l'Horta Sud: a Alcàsser sense anar més lluny, es vénen fent des de fa una desena d'anys amb una nodrida participació ciutadana. També s'organitzen festes alternatives a València, Borriana, Carcaixent, Nules, Borriol i moltíssims altres pobles i comarques de la geografia valenciana.

La Coordinadora

La Coordinadora de Festes Alternatives, està integrada per les següents associacions i col·lectius:

Col·lectiu Soterranya, Colectivo de iniciativas sociales en acción (COLISEA), Col·lectiu Safranar, Cucurucú Teatre, Espai Sociocultural La Llavor, Ateneu Cultural Casino Torrent, Colla de Tabals i Dolçaines “El Rossejat”, Patinar X Torrent, Torrent En Viu, Plataforma en Defensa de las Personas Desempleadas de Torrent (PDPD), Ràdio Revolta, La Gavella.

Cantautors afectats

Pere Rossell

Una de les activitats de les Festes Alternatives 2014, el festival Cantautors a Torrent (per a l'edició d'enguany està prevista la participació de Quim Sanç, Miquel Gil i Pep Gimeno “Botifarra”) se celebra des de fa set anys (la primera edició fou juliol de 2007) el cap de setmana anterior a que comencen les Festes Patronals i sempre en el centre històric de la ciutat.

El regidor Jorge Planells era plenament conscient que es realitzen tradicionalment diverses activitats al marge de les festes oficials durant el mes de juliol, cosa per la qual s'entén que la intenció de l'equip de govern popular és la de boicotejar, censurar i obstaculitzar les expressions de la ciutadania en les últimes festes patronals que organitzaran abans de les eleccions de 2015.

La decisió de denegar el permís sense proposar altres llocs alternatius demostra que es tracta d'una decisió ideològica, que coarta la llibertat d'expressió de dotze entitats i associacions amb els mateixos drets i deures que qualsevol falla, comparsa o confraria del teixit associatiu torrentí.

No hi ha cap dubte que no han acabat de pair bé els resultats de les darreres eleccions europees i ho volen blocar tot, per si de cas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.