Societat

loteria

Comencen a vendre la Grossa de Cap d'Any

La loteria extraordinària nadalenca aprofitarà la campanya turística

Les butlletes són més atractives

La Grossa de Cap d'Any ja està en marxa. Loteries de Catalunya va posar ahir a la venda els números de la loteria extraordinària catalana del dia 31 de desembre, amb l'objectiu d'aprofitar les vendes que pot generar la temporada turística d'estiu a Catalunya.

El sorteig del 2014 es perfecciona respecte de l'inicial i gairebé experimental del 2013. Hi haurà cinc grans premis, en lloc de tres, les butlletes tindran quatre tipus de bitllets de diferents colors i, sobretot, hi haurà la possibilitat de fer participacions, perquè cada número tindrà més sèries, fins a un centenar. A partir del mes de setembre, els números concrets es podran reservar, coincidint amb la posada en marxa també de les vendes per internet. No es podran reservar tampoc els números que més demanda tenen, com ara el 1714 o el 91114, coincidint amb l'any de la guerra de Successió o el referèndum. A la web hi haurà també un localitzador dels punts de venda més propers.

Més punts de venda

Una altra de les novetats del sorteig del 2014 és l'ampliació dels punts de venda. A banda de les oficines de venda de Loteries de Catalunya, més de 2.300, hi haurà altres espais, gràcies a l'acord amb El Corte Inglés i també amb l'empresa Panini.

Entre les millores hi haurà també més premis. La Grossa posa a la venda 50 milions d'euros, cadascun dels 100.000 números tindrà 100 bitllets de cinc euros. Per llei, Loteries de Catalunya ha de dedicar un 70% del valor dels bitllets venuts als premis, des del 1992. La resta es destina a programes d'ajut social, uns 5,8 milions l'any 2013. S'han creat dos premis nous: un quart premi, que donarà 1.000 euros per cada euro jugat, o 500 per cada bitllet jugat, i un cinquè de 500 euros per euro jugat i 250 per cada bitllet. Els tres primers premis seguiran amb la mateixa dotació que l'any anterior: el primer premi tindrà 20.000 euros per cada euro jugat, el segon 6.500 per cada euro i el tercer, 3.000.

En aquest apartat de premis s'incorporen les terminacions especials a les centenes, amb 25 euros per bitllet de 5.

LA FRASE

Sortim per Sant Joan, i això és un motiu que desprèn felicitat
Elsa Artadi
directora gen. de tributs i joc

LES XIFRES

5
grans premis tindrà el sorteig d'aquest any, i no tres com l'inicial de l'any passat.
3.473
La Grossa del 2013. La meitat va anar a parar a Lliçà de Munt i l'altra meitat no es va arribar a vendre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia