Societat

Un estudiant de Vilanova i la Geltrú treu per primer cop un 10 a la selectivitat

Mes del 95% dels alumnes catalans que van fer les proves han aprovat i ho han fet amb una nota mitjana de 6,47

Un jove d'Empuriabrava, un d'Altafulla i un de Lleida, els millors a les seves demarcacions

El 95,48 % dels alumnes catalans que van fer la selectivitat (26.148) han aprovat aquest any. La nota mitjana dels 24.967 alumnes que han superat les PAU ha estat un 6,474, una de les més altes dels últims anys. La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 6,956.

Un alumne de l'Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, Carles Domingo, ha tret la millor nota de Selectivitat de tot Catalunya, que per primer cop a la història arriba al 10.

La segona millor nota ha estat un 9,8, obtinguda per Christian Koch, d'Empuriabrava, que estudia a l'Institut Castelló d'Empúries (Alt Empordà). Aquest jove alemany va arribar al país sense saber ni una paraula de català ni castellà i va haver de passar per una aula d'acollida. Sis anys després, ha obtingut la millor nota de selectivitat a les comarques gironines.Koch vol estudiar la doble titulació de Química i Física a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per arribar a ser investigador. Amb tot, creu que quan acabi la carrera haurà de buscar feina a fora.

A Tarragona, la millor nota ha estat un 9,7, la tercera més alta de tot el país, i l'ha obtingut José Andrés Ballester, de l'Institut Jaume Vicens Vives d'Altafulla (Tarragonès). La nota més alta de Lleida ha estat un 9,6, la novena de Catalunya, i ha estat per un alumne de l'Institut Ronda de la ciutat de Lleida, Lluís Terrado.

Aquest any hi ha 323 estudiants, 176 noies i 147 nois, que han obtingut una nota igual o superior a 9. Segons informa Universitat en una nota de premsa, aquesta és una xifra rècord en la història de les PAU. Aquests joves rebran les distincions que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb millor nota en un acte que tindrà lloc el proper 21 de juliol a Barcelona.

Des d'aquest divendres, els estudiants poden consultar la nota final de les PAU a través del portal universitatsirecerca.gencat.cat. A partir del 30 de juny, podran recollir els resultats detallats per matèries als seus centres de batxillerat, on també se'ls facilitarà la documentació necessària per matricular-se a la universitat, un cop tinguin assignada una plaça.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia