Societat

La pedra i la pluja fan augmentar sobtadament el cabal de les rieres del Maresme

Les tempestes han descarregat amb força aquest diumenge a Canet de Mar, Pineda de Mar i Arenys de Mar

El Servei Meteorològic de Catalunya ja s'ha acabat l'episodi d'intensitat de pluja

  • Imatge de la pedregada que ha caigut a Tona aquest diumenge ACN.

Aquest diumenge a la tarda la pedra i la pluja torrencial han afectat especialment les demarcacions de Barcelona i Girona. Les tempestes han fet augmentar sobtadament el cabal de les rieres del Maresme, segons Protecció Civil. Han descarregat amb força a Canet de Mar, Pineda de Mar i Arenys de Mar, on alguns vehicles i mobiliari urbà han estat arrossegats uns metres per l'aigua. A més, també s'han inundat alguns baixos a causa de la gran quantitat de pluja que ha caigut en pocs minuts. Paral·lelament, a Osona han caigut tempestes amb calamarsa a poblacions com Vic o Tona. Amb tot, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, ja s'ha acabat l'episodi d'intensitat de pluja.

Els aiguats de muntanya han estat molt contundents en alguns punts del territori. De fet, en alguns moments han arribat a caure sis litres per minut. A Planoles (Ripollès) s'han registrat 40 litres per metre quadrat i a Bagà (Berguedà) han caigut quinze litres per metre quadrat en 15 minuts.

La calamarsa ha afectat especialment la comarca d'Osona, on la circulació de l'Eix Transversal, la C-25, s'ha vist alterada per una forta pedregada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia