Vallès Oriental

Interior tanca el parc de Bombers de Granollers per eliminar les puces

Els Bombers traslladen la guàrdia a l'Hotel Granollers i a l'Escola de Policia, a Mollet

El Departament d'Interior tindrà tancat durant almenys una setmana el parc de Bombers de Granollers mentre durin els treballs per posar fi a la plaga de puces i rates que s'hi va detectar dijous de la setmana passada.

Aquestes tasques de desinfecció són incompatibles amb l'ús del parc situat a l'avinguda Sant Julià, al polígon Congost.

Per aquest motiu, des del mateix dilluns i mentre no es puguin reobrir les instal·lacions, els bombers fan les guàrdies repartits entre l'Hotel Granollers, situat a la carretera del Masnou, i les instal·lacions de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), a Mollet. Fonts de la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments han assegurat a EL 9 NOU que “només canvia l'emplaçament” de les guàrdies i que el servei a la població en cas d'emergències està garantit.

Per assegurar el temps de resposta a Granollers i la resta de poblacions, s'han situat a l'hotel dos vehicles –entre els quals el camió escala– i cinc bombers. Aquí, els efectius hi dormen durant les nits si no hi ha sortides i hi fan els àpats: esmorzar, dinar i sopar. A més, l'Ajuntament ha cedit un espai del pavelló del Tub, al carrer Camp de les Moreres, perquè els bombers hi puguin passar algunes hores o guardar-hi materials. La resta dels bombers de cada torn –almenys vuit i els auxiliars forestals de reforç d'estiu– i cinc vehicles més s'estan a Mollet, on també dormen, esmorzen i dinen. Si no hi ha actuacions, tots els troben a l'hora de sopar a Granollers. Des del col·lectiu de bombers professionals del parc diuen que les seves intervencions no s'han vist perjudicades pel tancament temporal del parc “pel que hi posa la casa i pel que hi posem nosaltres”, assegura un dels bombers.

Els bombers del parc de Granollers han tornat a denunciar el seu malestar per les instal·lacions després que aparegués una plaga de puces, que va afectar diversos professionals durant les nits de dijous, divendres i dissabte mentre dormien a les habitacions de la primera planta del parc. Per al col·lectiu, les puces són conseqüència de la presència de rates, que ja havien detectat feia un parell de mesos i que, expliquen, sentien córrer pel fals sostre durant les nits. En un primer moment, el Departament d'Interior ja va fer una primera actuació però, diuen, no va donar resultats.
Aquests problemes, però, s'afegeixen als que fa temps que arrossega el parc: mal estat de la cuina, presència d'insectes i pudors a la zona dels lavabos i les dutxes, manca d'espai, taquilles de més de 35 anys... “El problema de base són les instal·lacions. Cal fer les actuacions necessàries perquè no torni a passar”, diu un bomber.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia