Vallès Oriental

El Club Natació Granollers farà un gran centre de sincronitzada a les Franqueses

La instal·lació serà única al món i preveu una inversió de 12,8 milions d'euros

El Club Natació Granollers (CNG) té molt avançat un projecte per construir un gran centre de natació sincronitzada a les Franqueses amb una inversió prevista de 12,8 milions d'euros.

El complex es farà en una parcel·la qualificada d'equipaments situada entre la ronda Nord de Granollers i la carretera de Cardedeu (C-251), al polígon industrial del sector N. Tindrà dues piscines cobertes de dimensions reglamentàries, una de tecnificació i una de competició; una residència de 40 places per a l'estada d'esportistes, una piscina exterior de salts de gran alçada de 7 metres de fondària amb un trampolí de 30 metres i espais per a activitats complementàries com autocaravaning, fitness i spa. També es preveu un centre de busseig, un restaurant, una ludoteca i una zona d'aparcament amb capacitat per a 225 places. El projecte l'ha fet l'arquitecte i vicepresident del club, Pere Calvo.

La idea de fer un gran centre de sincronitzada va sorgir fa dos anys, segons explica el president del club, Josep Maria Mas. L'objectiu era solucionar el col·lapse de les actuals instal·lacions del carrer Lluís Companys de Granollers, que han quedat petites per atendre les necessitats d'esportistes i socis. Amb la nova instal·lació, tota l'activitat de sincronitzada anirà a les Franqueses i a Granollers s'hi quedarà la natació i el waterpolo. El club va optar pels terrenys de les Franqueses després de proposar-ho a l'Ajuntament de Granollers, amb el qual no hi va haver acord. “L'alcalde de les Franqueses va acollir molt bé el projecte des del primer moment”, diu Mas.

La iniciativa també sorgeix del fet que, segons Mas, no hi ha cap altre centre al món amb aquestes característiques i que doni resposta a les necessitats que tenen, tant els clubs com les seleccions nacionals, de disposar d'instal·lacions en condicions per preparar-se i concentrar-se en les setmanes prèvies a les grans competicions. De fet, de les 40 places de la residència, la intenció és que la meitat estiguin ocupades de manera permanent per esportistes, amb un sistema de funcionament semblant a la Masia del Barça. Les altres places es llogarien de manera temporal a seleccions que vulguin fer períodes de concentració i preparació. “No hi ha centres com aquest i la prova és que, abans del campionat del món de l'any passat a Barcelona, la Selecció del Canadà va haver de llogar un hotel sencer durant tres mesos amb una piscina que no reunia les millors condicions i la Selecció russa fa el mateix”, explica Mas.

Les dues piscines tindran unes dimensions idèntiques, 32 metres de llarg per 21,20 d'amplada, i la de competició tindrà, a més, unes grades amb 1.400 seients. Podrà acollir campionats del món i Europa en categoria infantil i junior i campionats d'Europa en categoria absoluta, tant en sincronitzada com en waterpolo.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.