Societat

Barraquer atendrà de franc persones en risc d'exclusió

Professionals del centre atendran pacients amb problemes oculars i amb dificultats per accedir als serveis encara que no tinguin targeta sanitària

Els serveis socials valoraran cas per cas

La Fundació Barraquer oferirà prevenció i tractament oftalmològics gratuïts a persones en risc d'exclusió social que ho necessiten però que no acostumen a utilitzar els serveis sanitaris. La Fundació Barraquer, la Taula d'Entitats del Tercer Sector, la Creu Roja, els departaments de Salut i Benestar i Família, l'Ajuntament de Barcelona i les dues entitats municipalistes catalanes (FMC i ACM) van subscriure ahir un conveni per un any que serà prorrogable i que permetrà atendre gairebé mig miler de persones vulnerables.

“Esperem començar com més aviat millor i poder ajudar moltes persones, tant nens com adults, que estan afectades per algun problema oftalmològic però que potser pensen que, amb la situació que viuen, no és el més important”, va afirmar la doctora Elena Barraquer, vicepresidenta i directora executiva de la fundació i impulsora d'aquesta iniciativa.

Les federacions i entitats del tercer sector, juntament amb la Creu Roja, en coordinació amb els serveis socials bàsics, seran els encarregats de valorar els casos susceptibles d'acollir-se al programa. L'objectiu és que se'n puguin beneficiar les persones que estan en situació de pobresa o risc d'exclusió social, incloent-hi aquelles que no estiguin empadronades però que resideixin a Catalunya, i que tenen especials dificultats per accedir als serveis sanitaris.

Segons ha constatat la Fundació Barraquer, en el context actual alguns aspectes com ara la cura de la salut ocular no es tracten amb la urgència i prioritat que caldria.

Detecció precoç

El seguiment i tractament anirà a càrrec de professionals de la Fundació Barraquer i inclourà la detecció precoç de patologies o complicacions oftalmològiques. S'hi inclourà el tractament quirúrgic si el cas ho requereix, per exemple en el cas de cataractes. La doctora Barraquer va especificar que la fundació pagarà el cost de les intervencions.

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va destacar que a Catalunya el sistema sanitari públic és universal per a totes les persones empadronades, a les quals s'expedeix la targeta sanitària. Ruiz va aclarir que la col·laboració amb Barraquer “no és un substitutiu”, sinó una ajuda al sistema sanitari. Des del tercer sector, van destacar que les persones residents al país però que no estan empadronades i les nouvingudes seran les principals beneficiàries del programa.

LES FRASES

Ajudarem persones amb algun problema oftalmològic, que potser pensen que no és el més important
Elena Barraquer
dir. executiva fund. barraquer
Aquesta col·laboració és una ajuda al sistema sanitari, no un substitutiu
Boi Ruiz
conseller de salut
L'objectiu és ajudar persones amb dificultats. No és un sistema per saltar-se les llistes d'espera
Xavier Trias
alcalde de barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró