Societat

Parlon celebra l'expedient de la CE sobre la MAT

L'alcaldessa de Santa Coloma destaca que la decisió de Brussel·les dóna la raó als arguments dels veïns i del consistori

Espera que REE replantegi el projecte i reclama el govern espanyol intercedeixi

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha celebrat l'expedient obert a l'Estat per la Comissió Europea (CE) per la construcció del tram de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) que passa per la seva localitat.

“La línia no respecta les recomanacions de la CE pel que fa a la proximitat d'un nucli urbà, travessa el parc natural de Serralada de Marina i és necessari un informe d'impacte ambiental”, ha resumit en declaracions des del Parlament.

L'alcaldessa ha admès que potser la MAT beneficiï l'interès general, però té un “perjudici clar” sobre els veïns de Santa Coloma, perquè passa a menys de 70 quilòmetres, i perquè travessa un parc natural recuperat. A això cal sumar-hi que Red Eléctrica Española (REE) vulgui instal·lar una subestació a tocar d'habitatges. I tot plegat està al costat del cementiri municipal, on hi ha un parc d'energies renovables.

Per tot plegat, Parlon considera necessari que es faci un informe d'impacte ambiental cosa que REE nega amb l'argument que només volen donar més potència a unes torres que ja estan instal·lades des dels anys 70, un argument que l'alcaldessa ha titllat d'“increïble”.

Al seu parer, la decisió de la CE va en la línia dels arguments dels moviments veïnals i l'Ajuntament, i també dels recursos presentats al Tribunal Suprem i al Tribunal Superior de Justícia.

“És una petita satisfacció perquè dóna la raó als arguments que hem defensat”, ha destacat. “Per nosaltres és un triomf”, ha sentenciat.

Parlon confia que ara REE es replantegi el projecte i que el govern espanyol també prengui alguna decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia