Osona/Ripollès

El Consorci de la Vall del Ges formarà embotidors pel sector del metall el curs que ve

La Diputació de Barcelona ha subvencionat el programa amb 40.000 euros, i ha valorat especialment que surti d'una demanda del sector, que reclama més especialistes.

El Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, amb seu a Torelló, posarà en marxa el curs que ve un programa de formació d'embotidors per al sector del metall pensat per a un grup d'entre 10 i 15 persones i que es durà a terme en col·laboració amb la Fundació Eduard Soler de Ripoll, titular de l'Escola del Treball del Ripollès.

Ho va avançar durant l'últim ple municipal el regidor de Promoció Econòmica de Torelló i president del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura, Manel Romans, que es va felicitar pels més de 100.000 euros amb què la Diputació de Barcelona ha subvencionat els diferents programes amb què s'està treballant, des de la inserció laboral per a aturats de més de 25 anys fins a l'acompanyament a la internacionalització de les empreses de la zona.

Romans es va mostrar especialment satisfet, però, del programa per a embotidors, que “ha rebut la qualificació de 10” en el moment de valorar-lo per a l'ajut. Això ha permès obtenir el finançament íntegre, amb 40.800 euros.

El president del Consorci va destacar que el programa recull “una demanda concreta de les empreses del sector”, amb una forta presència en aquest territori, i que han lamentat més d'una vegada la falta de mà d'obra especialitzada en embotició.

Romans, que va felicitar els tècnics de l'ens per la feina feta, també va treure pit per defensar la vigència dels consorcis en un moment que veuen el futur amenaçat.

· Joan Aliguer: “Fa molts anys que ho demanàvem”

Joan Aliguer, president de l'empresa Tesem de Torelló, explica que des de les empreses d'embotició del metall sempre s'havia demanat la “figura de l'operari ja format”.

Ara, diu, quan ha semblat que es posava en ferm, s'hi han adherit. Aliguer ho considera molt important i explica que fins ara “el que fèiem era formar-nos els treballadors que primer eren peons i després operaris”.

Amb aquesta formació, “més de caire dual”, els alumnes arribaran ja amb formació teòrica i pràctica per fer pràctiques a l'empresa. A la foto, una de les màquines d'embotició de Tesem. Aliguer afegeix que, en diferents seccions, ja tenen treballadors de formació dual.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.