Societat

Un dependent menys cada quart d'hora

El nombre de beneficiaris de la dependència disminueixen cada mes perquè les defuncions no es compensen amb nous beneficiats

L'Estat no reconeix la davallada dels ajuts, però cada cop hi destina menys fons

Durant el temps que el lector esmerci per llegir aquest article, gairebé es deixarà d'ajudar una persona dependent. L'Observatori de la Dependència va fer ahir balanç del primer semestre del 2014 sobre el gruix d'ajudes a les persones dependents i va alertar que el sistema social perd cada mes 3.413 persones, sobretot per les defuncions que hi ha i que no es compensen amb nous ajudats. “El president de l'Associació Estatal de Directors i Gerents en Serveis Socials, José Manuel Ramírez, exposava ahir que “cada quart d'hora es deixa d'atendre o d'ajudar econòmicament un ciutadà dependent de l'Estat.”

La velocitat amb què cauen els ajuts es basa en dues realitats: la defunció de 70.000 persones cada any que tenen dret a una prestació, i l'eliminació dels drets a percebre ajuts de diversos col·lectius acordada pel govern central des de fa dos anys. Ramírez es mostrava ahir estranyat per les declaracions de Mariano Rajoy de fa deu dies assegurant que “la dependència atén més gent”, quan “la realitat és la contrària”, advertia. El que sí que es redueix és la llista d'espera, per decreixement vegetatiu, ja que tres de cada quatre dependents tenen més de 65 anys.

L'informe analitza també el compliment de la concessió d'ajuts per autonomies. Castella i Lleó continua sent la que més prestacions per habitant concedeix, mentre que el País Valencià es manté també a la cua. Catalunya continua sobre la mitjana estatal, malgrat que ha perdut alguns punts de qualitat en aquest observatori. Pel que fa a les aportacions de les administracions, l'Estat continua liderant les aportacions, qualificades de “minvants permanents”, pel portaveu de les entitats i empreses que gestionen les residències d'avis i socials. Només les autonomies mantenen o augmenten els fons dedicats als ajuts, com és el cas català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró