Societat

Prova pilot de Circuits Solidaris

El manteniment dels serveis de casa es complica per a les famílies vulnerables

Projecte d'ajuts d'Endesa, Creu Roja i els instal·ladors

Una llar sense condicions també pot ser una dificultat per a les persones amb vulnerabilitat social. La crisi i la falta d'ingressos impedeix que força famílies dediquin els diners necessaris per al manteniment dels serveis d'aigua, llum o gas. Un projecte pilot al Baix Llobregat pretén ajudar aquestes famílies i avaluar les possibilitats d'ampliar aquesta mena d'ajuts al manteniment de la llar. La Fundació Endesa, el Gremi d'Instal·ladors del Baix Llobregat, Gremibaix fundació i la Creu Roja han firmat aquesta setmana un acord per posar en marxa la iniciativa Circuits Solidaris, que busca reformar la instal·lació elèctrica de les persones que es troben en risc d'exclusió i no poden afrontar una despesa d'aquesta mena. La prova pilot es farà al Baix Llobregat.

El president de Creu Roja a Catalunya, Josep Marqués, va explicar en l'acte de presentació que el pla “pot ajudar a fer un pas més per ajudar a resoldre situacions de risc”. El subdirector general d'operacions d'Endesa, Josep Maria Esteve Sorigué, va destacar que “amb Circuits Solidaris s'ha fet un pas endavant i s'ha unit l'experiència de tres entitats diferents per construir un nou model i fer que aquest projecte, amb repercussió social, sigui viable jurídicament, tècnicament i amb seguretat per a tots els implicats”.

La iniciativa començarà amb una primera inversió de 10.000 euros per part de la Fundació Endesa, que es farà servir per afrontar les despeses d'infraestructura i logística, així com per abastir un primer dipòsit de les peces necessàries per a les reparacions.

El cinquè estudi de l'Observatori de Vulnerabilitat de la Creu Roja a Catalunya advertia que el 58% de les persones ateses per l'entitat, especialment les majors de 65 anys, tenia problemes per tenir la llar a una temperatura òptima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS