Societat

Estabilitzat i sense flama l'incendi a la Vall d'Uixó després d'afectar unes 169 hectàrees

Algunes de les persones desallotjades en la jornada d'ahir han dormit en el poliesportiu del municipi

La causa de l'incendi ha estat la caiguda d'un raig

L'incendi que es va declarar diumenge a la Vall d'Uixó (Plana Baixa) ha quedat estabilitzat i sense flama, segons que han informat aquest dilluns fonts del Centre de Coordinació d'Emergències valencià. Cinc brigades i cinc dotacions de bombers es troben refrescant el perímetre del foc, que ha afectat un total de 169 hectàrees de pins i matolls, segons les mateixes fonts. La Generalitat Valenciana ha afegit que la causa de l'incendi ha estat la caiguda d'un raig. La proximitat de les flames va obligar a desallotjar un centenar de persones de dues urbanitzacions del municipi.

Els mitjans aeris s'han reincorporat aquest dilluns a les tasques d'extinció de l'incendi declarat ahir diumenge i que va obligar a desallotjar un centenar de persones. Segons que ha informat el Centre de Coordinació d'Emergències del govern valencià, els veïns ja poden tornar als seus habitatges. Durant la jornada d'aquest diumenge, 15 mitjans aeris, 10 brigades d'emergència, 8 dotacions de bombers del consorci de Castelló i quatre dotacions de bombers voluntaris així com policia autonòmica, local i Guàrdia Civil van treballar en l'extinció. La Generalitat Valenciana investiga les causes del foc, que afecta principalment una zona escarpada de pins i matolls.

El foc va obligar a desallotjar un centenar de persones de les urbanitzacions de Sant Josep i Mont Zamora, algunes de les quals van dormir al poliesportiu de la Vall d'Uixó. Les flames no ha provocat cap dany personal i no han obligat a tallar cap carretera. El conseller de Governació, Luis Santamaria, confiava aquest diumenge en una evolució favorable de l'incendi, facilitada per un canvi de vent, que bufa ara de llevant. En relació amb el nombre d'hectàrees cremades, el conseller va assenyalar que es coneixerà un cop ja no queden flames.

Al llarg de la nit han treballat quatre brigades d'emergència amb tres autobombes i tres dotacions del consorci de Bombers de Castelló. La Generalitat Valenciana manté per aquest dilluns el nivell 3 de preemergència per risc d'incendis forestals a la demarcació de Castelló, interior de València i nord de la demarcació d' Alacant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vuit propostes d’entitats opten a ser incloses al pressupost d’inversions

CASTELLAR DEL VALLÈS
societat

Vilanova, Sitges i Cubelles demanen a l’Estat un estudi per estabilitzar les platges

Vilanova i la Geltrú
BLANES

Èxit de les visites teatralitzades als espais del vescomtat de Cabrera

BLANES

Policia i Delegació del Govern ignoren l’executiu pel cas de la mestra vexada per parlar català

TERRASSA
BANYOLES

Alfons Martinell rep el Premi Internacional CGLU-Ciudad de México

BANYOLES
GIRONA

L’Ajuntament detecta 55 pisos turístics il·legals a la ciutat

GIRONA
societat

Estrenen un nou punt de parada d’helicòpters al Parc Nacional d’Aigüestortes

La Vall de Boí
SOCIETAT

Nova vida per als dos mercats històrics de Terrassa

TERRASSA
GIRONA

Les obres als pisos de l’Aurora, pendents de dos propietaris

GIRONA