Vallès Oriental

Quan els carrers estaven enfangats

Es presenta un documental sobre la història de Montmeló a la segona meitat del segle XX

La memòria històrica de Montmeló des de principis del segle XX i fins a la dècada dels 70 es plasmar amb vídeos i relats en primera persona dels veïns més veterans del municipi. És el que ha aconseguit “Carrers Enfangats”, el primer documental de la trilogia “La memòria del temps”.

La producció de Lola Robles teixeix les vivències i els trets més peculiars i identificadors de la vida social i cultural que hi havia i que, en certa manera, encara hi ha a Montmeló.

El conreu de la terra i les principals tasques del camp és en el que es basava l'economia de Montmeló. És el que té més protagonisme al documental. Tot i això, la indústria també té un pes important a “Carrers Enfangats”, tal com ho demostren les transformacions econòmiques i urbanístiques a les quals es va sotmetre el municipi durant la setantena d'anys que abraça el documental. S'aprofundeix en la principal indústria del municipi, la Cucurny.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia