Societat

TRIBUNALS

El cas contra l'Escola de Policia no prospera

El titular del jutjat d'instrucció número 22 de Mollet del Vallès ha arxivat una querella contra la directora de l'Escola de Policia de Catalunya (l'actual Institut de Seguretat Pública de Catalunya), Núria Aymerich, i nou instructors. La van presentar dos alumnes del curs 2010/11 que van ser declarats “no aptes”, l'un per fer d'agent de la policia local de Cerdanyola i l'altre per entrar en el cos dels Mossos.

En la interlocutòria, el jutge Salvador Chela afirma que de les diligències practicades “no queden degudament demostrats” els delictes de prevaricació, falsedat, abús d'autoritat i coaccions que s'imputaven a l'actual direcció de l'escola policial. “ En definitiva —exposa el jutge— de l'anàlisi documental aportada i de les declaracions s'infereix que els querellants no van superar les assignatures humanístiques relacionades amb les seves habilitats psicològiques exigides per als qui han d'actuar com a garants de la seguretat dels ciutadans i del compliment de les normes. Són exigències severes, i així han de ser, ja que els agents representen l'autoritat de l'Estat”. El jutge hi afegeix:“El sacrifici personal i la dedicació no és suficient paràmetre per determinar aquesta garantia, sinó la moderació, la iniciativa, l'autocrítica i el coneixement.” Un altre motiu per l'arxivament és que el Parlament en va ser informat i “només va fer unes recomanacions genèriques” de la formació.

m.pIULACHS



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia