Societat

Tret de sortida al primer torn de les colònies socials de la Fundació Pere Tarrés

Uns 60 infants i joves en situació vulnerable marxen a una casa de colònies a Planoles

Hi haurà casals a Barcelona, Tarragona i Lleida durant l'agost

Uns 60 infants i joves en situació vulnerable van marxar, ahir, a a la casa de colònies Pare Artigas a Planoles (Ripollès), on seran set dies. Són el primer torn de les anomenades colònies en moviment, promogudes pels centres d'esplai federats de la Fundació Pere Tarrés. En total, uns 500 infants estan becats per participar en aquestes escapades a l'agost.

Aquest és el quart any que es fan les colònies socials. Per a molts infants, aquests dies suposaran un trencament amb la seva realitat quotidiana. Poder jugar amb altres infants i adolescents de la seva mateixa edat, en un entorn educatiu, amb monitors i monitores pendents d'ells i que esdevenen el seu referent és una experiència que tant els mateixos infants com els pares destaquen com a essencial per al seu creixement com a persones, relata l'ONG.

Durant les properes setmanes, infants i joves de les localitats d'Arenys de Mar, Badia del Vallès, Calafell, Cerdanyola, el Vendrell, Gavà, Masnou, Molins de Rei, Montornès del Vallès, Olesa de Montserrat i Terrassa, entre d'altres, gaudiran de cinc dies de colònies a La Conreria (Maresme).

S'indica que aquestes colònies estan becades al 100% per la Fundació Pere Tarrés, gràcies a la seva campanya Ajuda'ls a créixer. Cap infant sense colònies, i s'han organitzat amb la col·laboració dels serveis socials municipals d'ajuntaments on la Fundació realitza projectes socials i educatius per a la infància amb famílies sense recursos econòmics.

Amb aquesta campanya, més de 2.500 infants han pogut ser becats per gaudir d'activitats de lleure aquests estiu, segons la Fundació Pere Tarrés. La Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, les diputacions de Barcelona i Lleida, l'Obra Social La Caixa i Càritas són les principals institucions que participen en el finançament dels casals, que també reben donatius d'empreses i particulars.

L'ONG informa que aquest any també es faran casals socials durant tot l'agost a Barcelona, al seu centre del barri del Raval, i en diverses ciutats de l'àrea metropolitana, així com a Lleida i Tarragona. Aquests casals són de matí i tarda i s'adrecen a menors de 6 a 13 anys.

LES XIFRES

3.400
infants
i adolescents en situació vulnerable han estat becats la Fundació Pere Tarrés per fer activitats aquest estiu.
500
escolars
becats participaran en les colònies socials, organitzades aquest estiu amb els centres d'esplai de l'ONG.
50
per cent més de peticions
de beques i ajuts han presentat les famílies a la Pere Tarrés per pagar casals i colònies.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia