Societat

Resolen l'últim punt negre de la Ruta del Ter, al terme de Sant Julià de Ramis

Una passera de 28 metres sobre la riera de la Garriga garanteix la seguretat de ciclistes i vianants

L'eix uneix el Pirineu amb la Costa Brava en 200 km

La Ruta del Ter per a vianants i ciclistes ha eliminat definitivament l'últim punt negre i perillós que es trobava al terme municipal de Sant Julià de Ramis. Una passera de 28 metres de llargada que es va inaugurar ahir permet ara superar la riera de la Garriga en aquest municipi del Gironès i ha permès posar fi a aquest punt altament perillós per als que seguien la Ruta del Ter.

En aquest punt, els ciclistes o els que ressegueixen el recorregut a peu es veien obligats a passar per l'antiga N-II que passa pel municipi i amb un gran volum de trànsit. El vicepresident del Consorci del Ter, Pere Prat, reconeix que la Ruta del Ter “és la joia de la corona” de l'ens i que aquesta actuació resol un problema que tenia el recorregut. El primer tinent d'alcalde, Pere Pujolràs, reconeix que la nova passera no només és un benefici per a la Ruta del Ter, sinó que també “ho és per al municipi perquè connecta amb garanties de seguretat dos nuclis, el de la Garriga –sector de l'ajuntament i l'església– i el del Pla de Baix.

Inversió de 30.000 euros

La inversió per a la nova passera ha suposat una inversió global d'uns trenta mil euros amb la participació de la Diputació de Girona i la Fundació Agbar. El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va subratllar en la inauguració de la passera la importància de l'actuació “per posar fi a un punt que era conflictiu i molt perillós perquè calia creuar la carretera o fer una volta excessiva per als usuaris de la ruta”. La Fundació Agbar es va mostrar satisfeta de participar en un projecte d'aquestes característiques. Una altra petita actuació també permet evitar la carretera i dirigir-se cap a la zona del congost per encaminar-se al Baix Empordà.

LA XIFRA

7
dies
és el que es calcula que pot tardar un ciclista per fer els 204 quilòmetres i uns dotze si es fa senderisme.

De la muntanya a la costa

La Ruta del Ter és un recorregut adaptat per a bicicletes i per a persones que facin senderisme que permet recórrer cinc comarques i unir els Pirineus fins a la Costa Brava. En concret, es tracta d'un recorregut de més de dos-cents quilòmetres amb sortida des de Vallter, a més de dos mil cinc-cents metres d'altura, i amb punt d'arribada a la gola del Ter, a Torroella de Montgrí. El recorregut passa per Setcases, Camprodon o Ripoll; es dirigeix cap a Osona; passa per Manlleu o Roda de Ter, i retorna a territori gironí per la zona de Susqueda, la Cellera i Anglès per arribar fins a Bescanó, Salt i Girona abans de dirigir-se cap al Baix Empordà, fins a la desembocadura del Ter. Els principals atractius són paisatgístics al llarg de la ruta, però també destaca el ric patrimoni que contenen la majoria de municipis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.