Societat

La central d'Ascó II es desacobla de la xarxa per reparar una bomba de càrrega

La planta nuclear registra una variació de potència no programada de més del 20%

La central nuclear Ascó II ha comunicat aquest dimecres una variació de potència no programada de “més del 20%” al Consell de Seguritat Nuclear (CSN).

L'operador de la planta ha informat que, cap a les quatre de la tarda, ha detectat un “mal funcionament” en una de les bombes de càrrega. La central ha reduït la potència fins desacoblar-se de la xarxa per poder començar la reparació del component afectat, que es troba dins els sistemes de refrigeració del nucli del reactor.

La central es tornarà a sincronitzar un cop acabin les tasques a la bomba de càrrega i un cop s'hagin fet les proves pertinents.

Tal com marca el procediment, l'aturada no programada ha estat notificada al CSN. Els responsables del complex nuclear han catalogat la incidència com a “nivell 0” en l'Escala Internacional de Successos Nuclears (INES), ja que no ha suposat cap risc per a les persones ni per al Medi Ambient.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]