Societat

Cooperació

Un alcalde corona un cim per una causa benèfica

Solidaritat a 7.010 metres d'altura

L'alcalde de Parets corona el Khan Tengri per recollir fons contra la histiocitosi

Un nen del municipi va superar aquesta malaltia

Sergi Mingote, alpinista i alcalde de Parets del Vallès, i el seu company Josemi Herrera han assolit aquesta setmana el cim del Khan Tengri, una muntanya de 7.010 metres situada entre el Kirguizistan i el Kazakhstan, a l'Àsia. D'aquesta manera van culminar l'aventura solidària per donar suport a La lluita de l'Arnau, una associació creada pels pares d'un nen de Parets que va patir i superar un càncer i una histiocitosi, una malaltia que afecta sobretot nens i de la qual es desconeixen les causes. “Estem cansats, esgotats, amb els dits de les mans afectats pel fred, però molt feliços perquè el nostre somni s'ha fet realitat. Feliços perquè estem bé i perquè sabem que darrere d'aquest somni no hi som només nosaltres, sinó que ens heu acompanyat molts que coneixeu la nostra lluita al costat de l'Arnau i la seva família”, escrivia Mingote al camp base, després de completar el descens.

L'assalt al Khan Tengri va començar dimarts a lestres de la matinada, hora local, encara dilluns a Catalunya. Era una nit clara i amb temperatures que voltaven els 20 graus sota zero, a uns 6.000 metres sobre el nivell del mar.

Mingote, Herrera i altres alpinistes catalans, russos, iranians i lituans que també volien fer el cim el mateix dia van sortir del camp 3. Els paretans van pujar a bon ritme i a partir dels 6.300 metres van obrir el grup. Així, dimarts a les 11 i 16 minuts del matí, hora catalana, ja tocaven el vell trípode que assenyala el punt més alt del Khan Tengri. "Som a 7.010 metres d'alçària, exhaustos, gelats, molt cansats, però molt feliços”, escrivia aleshores Mingote.

El descens va ser força complicat i l'alcalde de Parets del Vallès destacava que “mai en una gran muntanya havia vist un terreny glaciar tan descompost i perillós”. Ara, demana un darrer esforç a la gent que vulgui col·laborar amb aquesta iniciativa perquè apadrinin algun dels metres de l'ascens amb aportacions econòmiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia