Societat

“Guanyem Torrent” fa una crida per l'escola pública

El dimarts 19 d'agost es farà un pas endavant en el farciment d'aquesta proposta ciutadana que s'obre a la societat de la vila més gran de l'Horta.

A les 19 hores del dimarts 19 d'agost està prevista una tercera assemblea informativa de la plataforma ciutadana “Guanyem Torrent”, amb objecte de continuar recollint adhesions per tal de configurar una proposta unitària amb vistes a les eleccions municipals de maig del 2015.

En aquesta ocasió, a més de les informacions generals i el repàs al decàleg fundacional d'aquesta iniciativa cívica, s'informarà els presents sobre el treball realitzat per les diferents comissions existents fins ara i s'arbitraran mesures per a crear-ne de noves amb mires a la difusió d'aquesta proposta unitària que pretén aconseguir un suport suficient d'ací a finals d'octubre.

El text del manifest unitari, tot i estar ultimat per la comissió redactora, no es passarà a aprovació de l'assemblea fins a primeries del mes de setembre, en considerar que en aquestes dates estivals, hi ha persones que fan vacances i no estan al corrent. No obstant això, es decidirà donar-li difusió perquè siga estudiat i analitzat per les persones que s'hi adhereixen via Internet i per les que s'hi troben interessades per tirar endavant aquesta proposta.

A l'assemblea de demà dimarts 19 d'agost es posarà a consideració una resolució a favor de l'escola pública valenciana on es denuncien les brutals retallades produïdes per la conselleria d'Educació, Cultura i Esports que gestiona la torrentina Maria José Catalá.

Per a Guanyem Torrent, aquestes retallades que pateix l'escola pública, suposen “la pitjor agressió que s'ha realitzat mai a l'escola Pública” i és per això que es manifesten en contra del desmesurat augment de l'alumnat per aula, la reducció de plantilles de professorat i contra els retalls de beques i ajudes a l'estudi i la pujada de taxes universitàries.

Guanyem Torrent es posiciona contra el deteriorament de les instal·lacions escolars i els barracons, “autèntics pegats que emmascaren la manca d'espai en escoles i instituts del poble”.

La plataforma ciutadana s'hi mostra radicalment contrària a la cessió de sòl públic per a qualsevol mena de centre educatiu privat per entendre que “aquest procedir amaga una evident agressió a l'escola pública per potenciar una escola privada i elitista, allunyada del model europeu”.

Guanyem Torrent se situa del cantó de prestigiar l'escola pública i la tasca professional del professorat, gràcies all qual es manté el nivell de qualitat actual, malgrat la pressió exercida des d'una administració autonòmica que “ha girat l'esquena als problemes reals de la ciutadania”.

Amb aquesta resolució, Guanyem Torrent dóna suport a totes les reivindicacions de la Plataforma per l'Ensenyament Públic de Torrent i advoca per la derogació de la LOMQE com més aviat millor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia