Societat

Fer voluntariat fa rendir més el treballador a l'empresa

Els participants en activitats solidàries tenen més facilitat a l'hora de treballar en equip i més habilitats comunicatives

Un estudi d'Esade assegura que el voluntariat corporatiu beneficia el clima laboral

Els treballadors que s'impliquen en tasques de voluntariat a dins de la seva empresa són més eficients en la seva feina quotidiana. Aquesta és la conclusió de l'Informe sobre eficiència i valors a les empreses, que han elaborat l'Institut d'Estudis Laborals d'Esade i Valors & Marketing.

Després d'analitzar diferents casos de voluntariat corporatiu de La Caixa, Telefónica Espanya i Mondelez International i d'entrevistar més de 150 responsables de recursos humans d'empreses i d'entitats socials, el treball revela que un 92% dels empleats que fan una activitat solidària milloren el seu rendiment laboral. L'informe aprofundeix en quins terrenys en surten beneficiats: els treballadors que s'impliquen en feines voluntàries tenen, per exemple, més capacitat per treballar en equip (87%), més facilitat per entendre la realitat social (81%) i milloren les habilitats comunicatives (68%).

L'oportunitat d'estar en contacte amb altres cultures i realitats socials, segons l'anàlisi, implica també capacitats i habilitats per adaptar-se a les situacions de canvi i alhora aguditza l'enginy per inventar noves maneres de fer les coses. Això comporta que fins i tot quan hi ha canvis en el món laboral són persones flexibles i amb una ràpida adaptació a les novetats.

Tot plegat, és a dir, aquest seguit de capacitats i habilitats, fa que les persones que fan activitats de voluntariat siguin vistes per la resta de companys com persones a imitar. Se les veu innovadores i amb valors, factors considerats claus per liderar amb èxit.

Una altra cosa és el que persegueix l'empresa amb el voluntariat corporatiu: en primer lloc, alinear els empleats amb la cultural empresarial (84%), promoure la cohesió interna (63%) i millorar el clima en l'entorn laboral (45%). La millora de les competències i de les habilitats professionals, en canvi, només ho busquen un 38% d'empreses.

Els experts que col·laboren amb l'estudi valoren que fer de voluntari contribueix a fer aflorar el talent. Són vivències fora de l'anomenada zona de confort i fan sortir de cadascú tot el potencial. Fins i tot, en alguns moments aptituds ocultes.

LA XIFRA

81
per cent
de treballadors que fan voluntariat corporatiu poden entendre millor la realitat social.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró