La cervesa de Granollers, a Berlín
L'artesana Kabuto, feta a l'Hort del Barret, rep una medalla de plata en un concurs alemany
La microcerveseria de Granollers, l'Hort del Barret, pot lluir una medalla de plata del concurs de cerveses artesanes de Berlín. La cervesa Kabuto, feta amb mel del Montseny, va ser la segona millor cervesa en la categoria de cerveses de mel.
Kabuto, que té el nom del tipus de casc dels samurais, és una cervesa forta. És la primera elaboració que fem d'aquesta cervesa que, per raons del seu llarg procés de maduració, no sortirà a la venda fins al 25 d'octubre, diu Fermí Cuevas, el propietari.
El dia de la presentació coincidirà amb el festival cerveser Vine a Fer Cervesa, que se celebra a les cotxeres de Sants, a Barcelona.
Durant la mateixa setmana es farà la presentació a Granollers i als municipis propers. Hi ha una part d'aquesta cervesa que està passant tot un any d'envelliment en bótes de roure curades amb rom i que no estarà enllestida fins a finals de l'estiu de l'any vinent.
Cuevas va presentar al concurs una altra cervesa, la Caubeen. El 26 de juliol va rebre la medalla per la Kabuto, però la Caubeen no va guanyar res. És d'un estil (IPA) que actualment està sobrerepresentat i, tot i que està molt ben valorada, és molt difícil competir amb ella, explica l'artesà, que mai abans s'havia presentat al concurs.
L'Hort del Barret és una empresa familiar que va néixer l'octubre del 2012 i fins ara ja ofereix sis tipus de cerveses, entre les quals hi ha la Caubeen, la Tam Couvee, la Calotte Belgian Ale, la Tam Scottish Ale i la Calotte Couve. Amb receptes pròpies, fabriquen les cerveses al taller que tenen prop de la seva seu social.