Societat

Jocs

Culte al número 50.047

La cafeteria L'Abadia de Sant Joan de les Abadesses, al Ripollès, esgota en tres setmanes el número de Nadal que va tocar fa 100 anys

Per demanar que toqui, han improvisat un petit altar en un dels espais de l'establiment

El 22 de desembre del 1914, les butlletes amb el número 50.047, el primer premi de la Loteria Nacional, deixaven milers de duros de l'època al Ripollès. Ara, 100 anys després i poc més de quatre mesos abans del proper sorteig de Nadal, Jose Alguacil ha esgotat en només tres setmanes els 1.600 dècims que estaven a la venda del mateix número. Explica que al poble tenien el record i arran d'una conversa al bar va decidir que “aquest número l'havia de tenir”. A partir d'aquí es va posar en contacte amb l'administració de loteria de Sant Joan, que al març va demanar el número. Maria Orriols, de l'administració, recorda que “vam trucar a Madrid i ens van dir que l'havíem d'adquirir a través d'internet”. El dia que es van posar a la venda “vaig esperar fins a les 12 de la nit” per comprar-lo “perquè ningú s'avancés”. Van ser més ràpids que a Ripoll que van fer la mateixa operació “dos o tres minuts més tard”.

Explica que “ha pujat gent de Ripoll” i d'altres llocs, com ara Olot o Girona, però no ha deixat comprar més de cinc butlletes a cada persona que s'hi ha acostat. Un dels compradors va ser “un home gran”, nét d'un senyor que va tenir el número premiat a les mans el 1914 però que “el va deixar perquè tres amics seus en tenien un altre i el va canviar”.

Gairebé cada dia algú va a
la cafeteria a buscar el número, però ja no en queden. Durant una setmana va disposar dels cent números de La Grossa catalana, que també va adquirir amb la mateixa xifra. Alguacil assegura que “si toca ens farem un fart de riure”, tot i que “serà difícil”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.