Societat

Hort terapèutic i social per a malalts mentals del Garraf

El col·lectiu Afectats per Malaltia Mental del Garraf ha posat en marxa un hort social perquè els seus usuaris aprenguin horticultura com una forma de desenvolupament personal. Una desena de persones ja s'han cuidat de l'hort aquest estiu, i han adquirit una experiència laboral en aquest àmbit que també els podrà servir. L'hort és en una finca de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú cedida a les famílies de l'associació.

“La terra els dóna vida i els fa pujar l'autoestima”, explica la presidenta de l'Associació de Familiars i Afectats per Malalties Mentals, Núria Reig. Dues assistents socials i una formadora tècnica agrícola s'encarreguen de la tutela i els productes es destinen a l'autoconsum o es venen entre els socis, per poder generar guanys per comprar materials o l'adob necessari per cuidar i mantenir l'hort. L'entitat ja gestionava un petit hort, però ara, a la finca, hi poden fer classes pràctiques. Algunes empreses de bricolatge contribueixen al projecte facilitant-los eines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia