Societat

Ripollet renova la biblioteca invertint-hi 300.000 euros

L'equipament, construït fa vint anys, reobre demà amb una jornada de portes obertes per festa major

Les obres de remodelació, finançades per la Diputació, inclouen un nou sistema de préstec

Ripollet ha posat al dia la biblioteca municipal amb una inversió de 300.000 euros, que prové de la Diputació, per remodelar l'espai interior de l'edifici, construït fa dues dècades, per fer-lo més funcional i implantar un nou servei mecanitzat de préstec. “Gràcies al sistema RFID, els usuaris s'estalviaran de fer cues davant del mostrador per deixar i agafar material i els auxiliars administratius guanyaran temps per fer una atenció més individualitzada”, explica el coordinador del Patronat Municipal de Cultura, Albert Obrero. S'han instal·lat dues màquines, una de sortida i una altra d'entrada, que permeten al soci gestionar les seves reserves i préstecs gràcies a uns xips amb informació instal·lats a tots els suports. “La màquina passarà a fer al voltant del 70% de la feina dels auxiliars i això ens permetrà invertir més hores per assessorar o per fer programes específics”, hi afegeix Obrero.

La remodelació, que va començar al juny, s'ha traduït en una reforma integral de l'espai interior. S'ha canviat el terra i s'han fet millores de l'aire condicionat i del sistema de detecció d'incendis. “S'ha apostat per una nova configuració dels espais i serveis pensant en les necessitats pròpies de la biblioteca”, explica el coordinador. En aquest sentit, per exemple, s'ha modificat la sala infantil i la d'actes i s'ha adquirit més equipament audiovisual i una nova retolació, a banda de millorar l'accessibilitat. A l'exterior, s'ha posat a punt part de la coberta.

Demà al matí, en el marc de la festa major de Ripollet, obriran les portes durant unes hores perquè es puguin conèixer de primera mà les novetats, però no serà fins dimarts que es posarà en funcionament.

LA XIFRA

70
per cent
de la feina dels auxiliars de biblioteca la faran les màquines del sistema RFID implantat a Ripollet.

Rock, tradició popular i esport a la festa

La festa major de Ripollet aposta per una oferta ja consolidada i per combinar música, tradició popular, cultura i esports des d'avui fins a dilluns. El Ripollet Rock Festival 2014 omplirà aquesta nit el parc dels Pinetons de música rock amb cinc grups. Demà, al vespre, el mag Joaquin Matas serà l'encarregat de fer el pregó d'una festa que poc després tindrà com a plat fort la cercavila infernal. Diumenge, se celebrarà la cursa popular mentre que dilluns el ball del confeti hi posarà el punt final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Òscar Escuder
President de Plataforma per la Llengua

“Hem de revertir la tendència del baix ús social del català”

Barcelona

Malgrat, exemple per a Greenpeace

Malgrat de Mar
LA crònica

Bronzo, on es pot tastar Venècia sense sortir de Barcelona

BANYOLES

Impulsen un manifest perquè el Monestir de Sant Esteve passi a ser de la ciutat

BANYOLES
sanitat

L’OMS declara la verola del mico emergència internacional de salut pública

barcelona
meteorologia

Protecció Civil manté l’alerta per pluges, que poden ser localment intenses

Barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

Inundacions en el dia més plujós des del temporal Glòria

CASSÀ DE LA SELVA

Més de 150 visualitzacions en els continguts de la nova app “Platges i litoral”

palafrugell
successos

Detingut a Lleida per l’estafa de l’estampeta

Lleida