Societat

opinió

Ajut, comença l'escola

S'apropa la tornada a l'escola i moltes famílies amb fills tindran dificultats per assumir els costos que suposa. De fet, el nostre Observatori de Vulnerabilitat, que fa estudis sobre les necessitats de les persones ateses per la Creu Roja, ja va constatar l'any passat que 8 de cada 10 famílies no poden costejar tot el que necessiten els seus fills per tornar a l'escola i que el 38 per cent no poden pagar el menjador escolar.

A la Creu Roja, som testimonis de l'impacte que la crisi està tenint sobre els més petits. Aquest mateix estiu, per exemple, hem doblat els ajuts alimentaris distribuïts entre els infants, en forma de targetes de prepagament que lliurem a les seves famílies perquè puguin comprar-los aliments. Si l'estiu passat, 1.083 infants es van beneficiar d'aquests ajuts, aquesta xifra s'ha elevat fins als 2.600 enguany.

Des que vam notar aquesta tendència a l'alça, vam començar a reflexionar sobre com reforçar els projectes de la Creu Roja amb aquesta finalitat. Aquest procés va desembocar, el mes de maig passat, en la presentació de l'Aliança Humanitària per a l'Alimentació Infantil, campanya amb què volem aplegar recursos de la societat civil, l'administració o el teixit empresarial en favor d'aquesta causa.

Si hem començat el projecte de l'Aliança per l'Alimentació és perquè la considerem la necessitat més fonamental i bàsica de les persones, lligada a les condicions de subsistència. Això no vol dir, naturalment, que descuidem la cobertura d'altres necessitats bàsiques de la infància o els projectes de caire més socioeducatiu. Per exemple, aquest estiu, Creu Roja Joventut ha organitzat casals d'estiu per a infants en risc i, entre divendres i dissabte 5 i 6 de setembre, farem la campanya Tornada a l'Escola Solidària, juntament amb Carrefour, amb què recollirem material escolar als supermercats.

En definitiva, seguim oferint una atenció integral a la infància, però posant el focus en l'alimentació. El curs escolar 2014/2015, distribuirem ajudes perquè els alumnes puguin tenir una alimentació sana, saludable i equilibrada, de les quals es van beneficiar un miler d'infants i joves el curs passat. En el cas de l'educació primària, aquestes ajudes consisteixen en beques de menjador, mentre que en el cas de la secundària –com que els alumnes tenen horari intensiu– es financen i distribueixen directament àpats saludables. I més enllà de les aules, aprofitarem els espais on fem reforç escolar per donar berenar als infants, a més de seguir repartint lots amb aliments a les famílies que ho necessitin.

Per desenvolupar aquests projectes, hem recollit, des del llançament de l'Aliança, 307.223 euros, però volem arribar a 1 milió fins a principi de l'any vinent, xifra que permetrà distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils. Per endavant, us donem les gràcies per l'ajuda que ens heu donat i per la que estic segur que ens donareu, perquè, si alguna cosa està demostrant la societat catalana, és que la seva solidaritat no s'atura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia