Societat

salut

L'OMS troba dues vacunes contra l'Ebola

Els experts de l'organització creuen que són “prometedores”

Els experts de l'OMS que han de determinar quins tractaments experimentals podrien fer-se servir per lluitar contra l'Ebola van dir ahir a Ginebra que, de moment, han trobat dues vacunes “prometedores” que podrien prevenir el contagi del virus.

Les vacunes VSV-EBO i ChAD-EBO s'han desenvolupat als Estats Units i començaran a produir-se a Europa i Àfrica aquest mes. Així ho va dir ahir la directora general adjunta de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Marie-Paule Kiney.

Si els tests de control proven que les dues vacunes són “segures” es començarien a distribuir inicialment als treballadors sanitaris dels països més afectats, Guinea, Libèria i Sierra Leone, després d'haver obtingut el seu consentiment, i, posteriorment, i en funció del resultat i la disponibilitat, s'oferiria a la població en general.

Fins ara s'ha aplicat l'antídot Zmapp a metges i persones afectades dels Estats Units, però el percentatge de curació resulta desigual i no supera el 50% de casos.

L'ONU s'ha fixat com a objectiu detenir la transmissió del virus de l'Ebola als països afectats de l'Àfrica Occidental en un termini d'entre sis i nou mesos, va dir ahir el secretari general de Nacions Unides, Ban Ki-moon, que va assegurar que “s'han mobilitzat tots els seus recursos amb aquesta finalitat“. Ban Ki-moon va demanar a tots els països més suport per a les iniciatives de l'OMS i aportacions financeres per reunir els 600 milions de dòlars que, en principi, fan falta a l'Àfrica Occidental. “Ens calen contribucions, personal, material i finançament dels governs, del sector privat, de les institucions i de les ONG”, va assenyalar.

Tot i que l'ONU, segons Ban, s'ha mobilitzat “de totes les formes possibles”, el número de casos està creixent “de forma exponencial” i i la malaltia s'està estenent més ràpid que la resposta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró

La Fundació SERGI ha atès 13.604 persones al llarg de l’any 2023

GIRONA

Endesa adaptarà 1.500 suports elèctrics per evitar que les aus s’electrocutin

Santpedor

Comença la veda de pesca del pop roquer al cap de Creus

el port de la selva

Inverteixen més de 520.000 euros en millores a les escoles públiques aquest estiu

SALT

Nova ajuda per a la recollida d’aigües i els refugis climàtics

lladó

Tres noves terminals de tren per arribar al 30% de transport de mercaderies

girona
educació

El català obté el pitjor resultat a les competències bàsiques de l’ESO en una dècada

barcelona