El Col·legi de Veterinaris manifesta el seu «estupor» per la inhibició del Consell després de la mort de quatre bous a la Pobla de Farnals

El col·legi de Veterinaris de València ha expressat en una nota el seu «estupor» i ha manifestat la seua «condemna» per la inhibició de la Generalitat a l'hora d'esclarir les circumstàncies en què quatre bous van morir a la Pobla de Farnals de manera sobtada quan anaven a ser embolats el passat cap de setmana.

Ni la Conselleria de Sanitat, ni la d'Agricultura ni l'Ajuntament de la localitat van obrir cap expedient ni van demanar cap veterinari la seua opinió.

A parer del col·legi, el problema és l'absència en el decret regulador dels festejos taurins de l'obligació que un veterinari hi estiga present. L'òrgan recorda que el País Valencià, amb més de 3.000 espectacles amb bous a l'any, és l'única comunitat de l'Estat on la presència del veterinari no està legislada.

«Ens trobem amb uns festejos on la sanitat i la salut dels animals i la seguretat dels productes, si aquests es posen a disposició del consumidor, no són vigilats pel tècnic competent», ha criticat Rosendo Sanz, president del col·legi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.