Paterna protagonitza el Centenari de l'Aviació de l'Estat

Els Prínceps d'Astúries inauguren els actes que commemoren el primer vol a motor realitzat fa un segle al municipi

Paterna s'ha convertit en la capital de l'aviació per unes hores, les que han durat els actes d'inauguració del Centenari del Primer Vol a Motor de l'Estat, presidits pels Prínceps d'Astúries.

Acompanyats pel president de la Generalitat, Francisco Camps, el cap de l'Estat Major de l'Aire, General Jiménez Ruiz i d'altres responsables autonòmics i estatals, els Prínceps han descobert en la rotonda front a la caserna militar Daoiz i Velarde, el Mirage F1 l'element que serveix com a commemoració de l'efemèride. Junt al Mirage també pot apreciar-se una rèplica del Bleriot XI, un monoplà que es va fer molt popular en la dècada de 1910 en protagonitzar alguns dels primers vols a motor de l'Estat. Precisament aquest model és molt similar al que van fer servir Juan Olivert i Gaspar Brunet per a realitzar el 5 de setembre de 1909 el que està considerat el primer vol a motor de l'Estat, tot just a uns metres del monument presentat.

En l'acte també s'ha descobert una placa i s'ha fet una passada aèria d'Honor, a càrrec de l'Exèrcit de l'Aire per dos Mirage F1 Ala 14. Abans de finalitzar la commemoració, l'alcalde de Paterna, Lorenzo Agustí, ha lliurat al Príncep una figura típica del municipi, representativa d'un llançador de coets amb la indumentària de la Cordà. Agustí ha recordat que el besavi del Príncep, Alfons XIII, va realitzar les gestions necessàries per a sufragar la compra del motor de l'avió dissenyat per Gaspar Brunet i pilotat per Juan Olivert. «Per als paterners hui és un dia molt especial, és un honor rebre als Prínceps d'Astúries en el nostre poble un segle després de la visita d'Alfons XIII», ha declarat Agustí.

Amb la visita de la Casa Reial, han quedat inaugurat els actes de commemoració del Centenari. Aquest cap de setmana tindrà lloc l'obertura de les exposicions dedicades a l'aeronàutica i demà se celebrarà una desfilada aèria amb la participació d'avions esportius, històrics, civils, militars, ultralleugers i helicòpters.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot

Denuncien actes vandàlics a les instal·lacions de la piscina municipal

quart