Societat

Gastronomia

La polivalència d'un producte empordanès

Recuit en revolució

El pintor Tano Pisano, establert a Palafrugell, fa una incursió culinària centrada en el producte

Proposa més de 260 plats

El recuit, recuit és el títol del complet receptari amb què el pintor d'origen sicilià i establert a Palafrugell Tano Pisano explora les aplicacions d'un producte típicament empordanès que de sempre ha quedat relegat a mer “llevant de taula”, com recordava el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós, unes postres delicioses que es degustaven sense afegits o, com a molt, maridades amb sucre, mel o melmelada.

L'artista, amant de la cuina, ha passat cinc anys experimentant amb els millors recuits de drap, a la manera del poble baixempordanès de Fonteta, però també dels d'olleta, originaris de l'Alt Empordà. Entre els tastadors dels plats, el mateix Garcia-Arbós, Jordi Bonet Coll, autor de l'obra El llibre del recuit: vida i miracles d'un llevant de taula, Gerard Prohias, Enric Canut i Eva Montagut, coautors dels textos de les receptes. Les
il·lustracions han anat a càrrec del mateix Pisano i les fotografies del llibre són de Maria Geli Masmiquel i Pili Planagumà.

Garcia-Arbós, que va introduir l'obra –editada per Edicions Omega–, va avançar que el volum “fa venir xulivera” i pretén donar reconeixement universal a un altre dels productes “ultralocals” que s'elaboren a les comarques gironines. És per això que el llibre
també explora un vessant antropològic. Pisano no va descartar començar a preparar ara un nou tractat gastronòmic “amb algun altre producte de l'Empordà, potser l'anxova”.

Prop de 300 persones, algunes de tan destacades com el xef Joan Roca, es van congregar divendres en la presentació, a la plaça de l'Església d'Ullastret. En acabar els parlaments, els assistents van poder degustar recuits artesans en cru i també algunes de les receptes del llibre, com ara un arròs de Pals amb recuit, elaborades per restaurants del col·lectiu Cuina de l'Empordanet. La cantautora Sílvia Pérez Cruz, que ha compost i enregistrat expressament per a l'ocasió una cançó original inclosa al llibre, va ser l'encarregada de cloure la presentació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona