Societat

Bocairent decideix en referèndum celebrar les festes en cap de setmana

Més de miler i mig de persones van participar en la consulta promoguda i més del 62% va votar a favor

Un total de 1.725 veïns empadronats a Bocairent i majors d'edat que participen directament a les festes d'aquesta localitat han decidit en referèndum que les festes d'aquesta població se celebren a partir d'ara en cap de setmana, pel que el calendari tradicional del 2 al de 5 de febrer sols es tornarà a repetir en aquells anys en què coincidisca en caps de setmana.

Front els vots majoritaris que van decidir el canvi (62,03%) es van registrar 1.013 vots (36,43 %) que van expressar la seua voluntat de mantenir el calendari tradicional, mentre que sols l'1,51 va votar en blanc.

Aprovat el canvi, el referèndum va aprofitar també per decidir en quins dies del cap de setmana se celebraran els dies principals de les festes L'opció de celebrar en dissabte l'Entrada i diumenge la festa dedicada a Sant Blai ha estat la més acceptada amb 1.460 vots , de manera que a partir de febrer de l'any vinent la programació festera ja s'organitzarà tenint en compte la voluntat majoritària dels bocairentins.

El disseny de la consulta, la data i totes les qüestions bàsiques ha estat organitzades i decidides al si d'una comissió formada per representats l'Ajuntament, la Parròquia, la Junta de Festes, partits polítics, hostalers, comerciants i empresaris locals, entre d'altres. La creació d'aquesta comissió es va aprovar en un ple municipal amb els vots favorables a la consulta de PSOE i Compromís i amb l'oposició del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia