Societat

S'eleven a vuit les morts per legionel·losi al Vallès Occidental

Mor la cinquena víctima del brot detectat la setmana passada a Sabadell

14 persones continuen ingressades a l'hospital

El brot de Ripollet ha causat tres víctimes mortals

Ja són vuit les víctimes per legionel·losi en els últims dies després de la mort de la cinquena víctima del brot declarat la passada setmana a Sabadell. A les cinc morts de la cocapital del Vallès se li han de sumar les tres del brot detectat a Ripollet. El Departament de Salut treballa amb la hipòtesi que es tracta de dos brots separats de la malaltia.

En les darreres 24 hores s'han donat d'alta dues persones, una a Sabadell i una altra a Ripollet, i un dels pacients del brot de Sabadell ha mort.

A Sabadell s'han notificat un total de 35 casos, dels quals 14 continuen ingressats i 16 han estat donats d'alta. A Ripollet s'han registrat cinc infeccions i no queda cap persona ingressada a l'hospital.

El Departament de Salut no descara encara que puguin aparèixer més afectats en els propers dies ja que el període d'incubació és de deu dies com a màxim.

En el cas de Sabadell, l'últim cas notificat va tenir els primers símptomes el dia 18 i en el de Ripollet el 16 de setembre.

Tretze pacients continuen ingressats al Parc Taulí i l'altre es troba a l'Hospital General de Catalunya. Tots ells tenen edats compreses entre els 50 i els 92 anys i presenten factors de risc predisposants o patologia de base prèvia greu o molt greu.

L'Agència de Salut Pública continua amb la investigació dels brots i ha reforçat totes les activitats de vigilància epidemiològica i ambiental, mentre espera els resultats de les analítiques practicades a totes les instal·lacions amb possible implicació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia