Societat

dies de vi i roses

Entre aniversaris i safaris

La revista ‘Hola', nascuda a Barcelona, celebra 70 anys amb 70 portades: de Kelly a Jolie
A Gisela li agrada actuar per als petits perquè se sent com una nena, “il·lusionada i creativa”

Sophia Loren ha celebrat el seu 80 aniversari a Mèxic, honorada per autoritats i pel milionari Carlos Slim, en lloc de fer-ho en alguna capital de la seva Itàlia natal com podria ser Venècia. És ciutat de festival de cinema i també té una rèplica en forma d'hotel a Las Vegas que la diva va inaugurar fa uns anys. Però no ha estat ella sinó George Clooney, gairebé italià d'adopció, qui està revolucionant els veïns dels canals amb els preparatius del seu imminent casament.

Els dos actors són celebrities globals, d'aquelles amb ofici i glamur que apareixen a les pàgines de l'Hola. Quan va néixer la revista, fa 70 anys, a Clooney li'n faltaven 14 per néixer i Loren era una bella nena de 10. Antonio Sánchez Gómez la crea a Barcelona el 1944 mentre és director de La Prensa. La seu era el pis familiar del carrer Muntaner (on encara hi ha la delegació catalana de la publicació) i la seva dona, Mercedes Junco, de Palència, s'hi va implicar a fons, sobretot en la moda. Al principi no tirava més de 500 exemplars, però el format “d'amenitats” amable i cuidat va revelar el seu gran potencial el 1956 amb la boda de Grace Kelly i Rainier. Els periodistes Antonio Irurozki i Manuel Tarín (futur director de Ràdio Barcelona) van ser els impulsors d'un tiratge de 10.000 que es va esgotar ràpidament. Ja res aturaria la projecció d'una capçalera que avui ja s'edita en 30 països (de Nigèria a Rússia), té webs poderosos i fins i tot un canal televisiu als EUA.

Per celebrar el seu 70 aniversari, la revista, avui dirigida pel nét del fundador, va omplir amb 70 portades representatives de la seva història els voltants del Museu del Prado, i ara, “amb gran col·laboració de l'Ajuntament barceloní”, les han col·locat al llarg del passeig de Colom. A Mercedes Junco li fa il·lusió que així sigui. Hi trobem noms íntimament units a la revista, com Lady Di (una gran lectora de la publicació a qui la revista va cuidar extraordinàriament evitant la publicació d'un top-less), Carolina de Mònaco, Isabel Preysler, Isabel Pantoja, la família reial espanyola, els Brangelinos i Claudia Schiffer. A destacar la primera portada, un dibuix que mostra una dona vora el mar (del qual s'han fet samarretes) i que justifica la ubicació marinera de la mostra. Ahir uns turistes nord-americans s'aturaven davant la portada d'Armstrong, Collins i Aldrin, i uns catalans reien amb una dels anys quaranta farcida de galls dindi a punt de ser sacrificats per Nadal.

Ara estan més de moda el sushi i els cupcakes, que no faltaven en un altre aniversari de la setmana. Àlex Estil·les, el cap de comunicació de firmes com Custo Barcelona, G-Star i Andrés Sardá, arribava als 50 en el mateix any que ho han fet Monica Bellucci, Elle McPherson i la seva amiga Rossy de Palma. A la festa no hi van faltar Custo i David Dalmau, Núria Sardà, Rosa Clarà i Asdrúbal Ametller, que va ajudar a preparar les viandes en un dia radiant en què el sol feia encara més blanca la blanca terrassa de l'amfitrió. Sembla un racó d'Eivissa enmig de l'Eixample, amb cocodrils i girafes exòtiques (i blanques) que haurien emocionat el mateix Dalí. Al pintor també li hauria agradat participar del safari que la firma Hendrick's va muntar a l'Hivernacle de Sants per presentar a bàrmans la nova ginebra d'edició limitada Kanaracuni, feta amb la planta anomenada cua d'escorpí que l'equip científic de la firma va trobar en una exploració a l'Amazones plena de divertits incidents. El càtering tenia gust de Brasil, amb la cuina refinada de João Alcantara, xef de Dani Alves. El futbolista ha volgut potenciar les seves creacions amb el càtering a domicili Alquimia Fogo, i es van servir platillos sorprenents com el de papa de blat de moro dolça i canyella.

Però la gran sorpresa va ser l'aparició del jugador, que, vestit com calia (amb un estampat de la jungla), va participar de la festa. Fins i tot de les proves selvàtiques (hi havia escorpins per tocar, jeroglífics per muntar...). A l'hora de disparar una sarbatana, ho va fer amb tanta força que fins i tot va trencar la fletxa. El convoquin o no a jugar, està en forma. I pot superar les americanes de Messi!

Un altre nom de la setmana que ha triat el verd per vestir-se ha estat Gisela: “M'agrada el color de Peter Pan”, riu. La cantant torna a Barcelona divendres amb un espectacle musical per a nens (Gisela y el mundo mágico) que tira endavant com a productora. “És un repte i tot costa molt, però estic contenta amb el resultat.” La història relata el camí iniciàtic d'una jove fada. L'ex-triomfeta diu que li agraden els nens, però no te plans de ser mare: “Aquest món em va venir a buscar amb la Disney i m'hi trobo a gust perquè jo em sento nena, il·lusionada.” Elsa Anka és la fada fosca. S'ha inspirat en la Malèfica de Jolie? “Una mica, perquè és una actriu de referència que m'encanta, i t'he de dir que fent de dolenta es gaudeix molt com a actriu”. El dia abans la vam veure en la presentació de la botiga remodelada de sabates Clark's al carrer Diputació. A destacar la col·lecció entre naïf i avantguardista que firma Orla Kiely, i que m'asseguren que és un èxit de vendes a Barcelona. Perfecte. Som moderns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia