Societat

Més de 80 restaurants tornen a vendre tapes per ajudar el Casal dels Infants

En les quatre edicions de la Tapa Solidària s'han recollit 66.000 euros

Els fons són per finançar un projecte que acompanya mares de nadons sense recursos

Un total de 83 restaurants tornen a posar-se al servei d'una causa solidària i aportaran mig euro de la venda d'una de les tapes al Casal dels Infants, l'entitat que fa més de 30 anys que treballa per acompanyar infants i joves en situació d'exclusió. Apadrinada pels germans Ferran i Albert Adrià, la campanya Tapa Solidària ja ha engegat la quarta edició. Des del 2011, aquesta iniciativa, a què aquest any s'han afegit quatre nous restaurants, ha aconseguit 66.000 euros que s'han destinat al projecte maternoinfantil Vincles, que dóna suport a mares que tenen nadons d'entre 0 i 3 anys en situacions de vulnerabilitat.

“És impressionant poder organitzar la quarta edició de la Tapa Solidària. Ens fa creure, més que mai, en les persones, en el teixit econòmic i social, en la ciutadania compromesa... Si ens unim, som imparables”, va exposar el vicepresident del Casal dels Infants , Lluís Prats, en un acte celebrat dijous al matí al restaurant Tickets, dels germans Adrià, per presentar la campanya. Veient l'evolució dels quatre anys, Prats confia que se superi l'impacte de l'any passat i va recordar que tot plegat és “un gran repte per una gran causa: educar com més aviat millor”. El projecte Vincle és una de les apostes de Casal i acompanya nadons i les seves mares a Badalona, Santa Coloma, Salt i Barcelona. El 2013, per exemple, hi van participar 189 mares i 212 criatures.

Prats es va referir, a més, a la visibilitat que la Tapa Solidària dóna a la feina del Casal. Els clients dels establiments col·laboradors reben informació de l'entitat i poden omplir les dades del sotagots de la tapa per participar en el sorteig d'un àpat per a dues persones cedit per cada restaurant. La novetat, gràcies a la participació de la plataforma Let's Bonus, és que també s'hi pot participar virtualment fent un donatiu de tres euros i guanyar un àpat.

Col·laboració solidària

Com cada any, la presentació de la Tapa Solidària va aplegar desenes de cuiners al Tickets disposats a posar el seu establiment per unes setmanes al servei d'una causa solidària. “Iniciatives com aquesta reflecteixen la manera com els barcelonins afrontem els problemes socials, des de la col·laboració entre administracions, teixit social i empreses”, va explicar el gerent de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l'Ajuntament, Àngel Miret. També hi va assistir la directora general d'Atenció a la Infància, Mercè Santmartí.

LA XIFRA

27.000
euros
es van recollir l'any passat amb la campanya Tapa Solidària per al projecte Vincle dels Casal dels Infants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Prop de 12.000 trucades preventives per la calor en dos mesos a Barcelona

Barcelona

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA