Correus presenta a Paterna el segell commemoratiu de Centenari de l'Aviació

Una exposició de filatèlia i una altra d'Aeronàutica, al Gran Teatre Antoni Ferrandis, se sumen a la celebració

El director de la Zona 6 de Correus, Blas Ángel Barbadillo, i la tinent d'alcalde de Paterna, Sara Álvaro, han presentat el segell que Correus ha dedicat al Centenari del Primer Vol a motor d'Espanya, dins la sèrie Efemèrides. L'estampa reprodueix una rèplica de l'aeronau pilotada per Juan Olivert i construïda per Gaspart Brunet, fa cent anys. «Aquest segell ajudarà a divulgar la fita d'aquests homes i portarà el nom de Paterna per tot Espanya», ha dit Barbadillo. El timbre té un valor postal de 0,32 cèntims i una tirada de 430.000 exemplars, dels quals ja se n'han venut 1.500. Té un format de 40,9 per 28,8 mil·límetres en horitzontal. L'alcalde de la localitat, Lorenzo Agustí, va mata-segellar-ne un exemplar honoríficament per deixar constància de l'acte.

La presentació del segell s'afig, així, a la resta de celebracions del centenari, que el passat cap de setmana van estar protagonitzades per la inauguració de dues exposicions commemoratives: una d'aeronàutica i una altra de filatèlia. La primera al Gran Teatre Antoni Ferrandis, on una mostra de 25 maquetes repassen els diferents models de l'aviació de l'Estat al llarg del segle XX. En el mateix recinte, pot ser visitada l'exposició Aerofilatèlia, que ha dut a Paterna dues col·leccions estatals i dues d'internacionals que estan consideres les més importants pel que fa al correu aeri.

A més, també s'ha presentat al públic oficialment la rèplica del model Bleriot XI, que ha construït la Fundació Aèria de la Comunitat Valenciana amb l'ajuda del consistori paterner i AENA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.