Osona/Ripollès

Intervencions d'alta tensió

Agents d'emergències reben formació per entrar amb seguretat en instal·lacions elèctriques.

  • VÍDEO: 169955

Pot ser a conseqüència d'un accident o davant d'una circumstància més habitual últimament, com és un robatori de coure, molt present, per exemple, a les subestacions elèctriques, on s'hi utilitza com a aïllant. Mossos d'Esquadra i altres cossos d'emergència, com policies locals, bombers o professionals del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), poden haver d'entrar en contacte amb instal·lacions elèctriques de risc. Per poder-ho conèixer sobre el terreny, dijous al matí una quarantena d'agents van participar en una jornada de formació impartida per Endesa a la subestació elèctrica de la carretera de Roda, a Vic.  

Van conèixer la distribució i potència de les diferents seccions, les distàncies de seguretat amb què s'hi ha treballar i la necessitat, en cas d'haver accedir a aquest tipus de recintes, “de fer-ho al costat de personal especialitzat”, com destacava David Gómez, tècnic de subestacions d'Endesa. Amb tot, els consells rebuts “són vàlids per a altres tipus d'instal·lacions elèctriques”. El més important, que l'electricitat “no es veu, i per tant tampoc el perill que representa en determinades circumstàncies”. La inspectora Elisabet Graell, sotscap de l'Àrea Bàsica Policial d'Osona dels Mossos, va considerar “molt interessant” la jornada i va destacar la importància que tots els efectius policials “tinguin la formació adequada per actuar amb seguretat en aquest tipus d'instal·lacions”. Pel que fa al fenomen del robatori de coure, Graell va dir que, malgrat que encara se'n registra algun episodi, “globalment ha disminuït respecte a la situació que havíem tingut temps enrere”.

La formació continuarà fins a l'hivern. En total, hi passaran uns 400 agents.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia