Osona/Ripollès

Polseres vermelles, i més

Els usuaris d'ADFO se sumen a una campanya solidària en la lluita contra el càncer infantil.

La Candela, una nena de Benicarló, ha hagut d'estar una bona temporada ingressada a l'Hospital Sant Joan de Déu, de Barcelona, per tractar-se d'una leucèmia. Tot ha anat bé i aquest setembre ha rebut l'alta. Però hi ha passat moltes hores. Per ajudar-la a fer més suportables les llargues estones d'hospital, una voluntària li va ensenyar a fer polseres. A dues amigues seves els va agradar la idea, s'hi van apuntar i van muntar una paradeta per recaptar fons per al càncer infantil. Va començar essent gairebé un joc, però la iniciativa ha crescut fins a límits que mai no haurien imaginat.

David Sánchez i Eva Lapasset són els pares de l'Aleix, un nen de Mollet del Vallès que també ha estat en tractament a l'Hospital Sant Joan de Déu, i que també s'ha recuperat. Però del pas pel centre s'han endut la vivència del dia a dia dels nens ingressats i les seves famílies, i la constatació de la migradesa de recursos que l'administració destina a investigar el càncer infantil, considerat dins les malalties rares. Amb altres pares i famílies es van afegir a la producció de polseres quan la Candela i les amigues ja no donaven l'abast. “A Sant Joan de Déu hi ha nens i nenes de tot Catalunya i de fora”, explica Lapasset. I la idea de les polseres s'ha anat estenent arreu, cada vegada amb més demanda i gent que volia col·laborar amb la causa. El balanç és que “en el que portem de 2014 s'han recollit 180.000 euros”, que es destinen íntegrament a la fundació de l'Hospital Sant Joan de Déu. I falten mans per donar resposta a peticions que arriben d'arreu.

Des d'aquest mes, les polseres de la Candela tenen uns nous col·laboradors. És un grup d'usuaris de l'Associació de Disminuïts Físics d'Osona (ADFO), que des de la seu de Vic han començat a treballar en la confecció de polseres per fer créixer aquesta cadena solidària. La setmana passada, els pares de l'Aleix els van explicar la història i els van ensenyar com fer-les. Es venen, com a donatiu, a 3 euros cadascuna, “però ens trobem amb gent que col·labora amb molt més”, explica Lapasset. Ara mateix, una empresa els ha fet una comanda de 6.000 unitats per distribuir per la seva xarxa d'establiments arreu de l'Estat. Lapasset agraeix el suport que estan trobant arreu. I recorda que les donacions privades representen “el 70% dels recursos que aquest país destina a investigar el càncer infantil”.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Acusats pel cas del parc Central de Tarragona del 1994 demanen el primer dia del judici que s’anul·li

TARRAGONA
societat

Acusacions de frau i d’estafa contra l’organització de la Copa Amèrica

Barcelona

Mor atropellada pel tren una menor en un pas a nivell

MONTCADA i REIXAC
Societat

Mor Joan Carles Grau, director tècnic de Mútua Elèctrica de Sant Julià de Lòria

Nova app per apropar la informació municipal als ciutadans

SANTA CRISTINA D’ARO

Bicicletes elèctriques al port per al desplaçament dels treballadors

TARRAGONA

Enllestida la reforma de la passera de l’estació dels FGC a Les Fonts

TERRASSA

La Sindicatura de Comptes alerta de dèficits en ciberseguertat a l’Ajuntament

MATARÓ

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès ja compta amb la unitat d’hemodiàlisi per a 40 pacients

VILAFRANCA DEL PENEDÈS